Народна странка

Новаковић: министар Стефановић одговоран за то што је Нови Сад постао опасно место за живот

Новаковић: министар Стефановић одговоран за то што је Нови Сад постао опасно место за живот

Ескалација насиља и оружаних обрачуна у Новом Саду не јењава. Пре непуних седам дана рањен је двадесетогодишњак из ватреног оружја и то по дану, у близини школе и вртића. Данас је још једна особа упуцана у Футогу у поподневним часовима. Обрачуни постају свакодневница и некада миран Нови Сад претворен је у место опасно за живот. Само чистом срећом избегли смо случајне жртве које је могао да погоди залутали метак, пошто су се ватрени обрачуни преселили на централне градске улице.

Заштитна функција државе тренутно изостаје, јер су капацитети полиције усмерени на бројање демонстраната у којима министар Небојша Стефановић  лично анализира и износи паушална сабирања људи који су мирном шетњом исказали своје незадовољство оваквим стањем у држави. Док министар полиције пребројава уцеснике протеста, криминал је у пуном замаху, а о безбедности грађана нико не води рачуна.

Грађани Новог Сада не желе да се навикну на овакав амбијент. Ово није Нови Сад, ово је постало легло криминала, корупције и безвлашћа. Народна странка захтева да се оваквом стању хитно стане на крај. Први корак је да Небојша Стефановић не буде министар полиције.


Председник ГрО Народне странке Нови Сад
Борислав Новаковић