Народна странка

Алексић у Бујановцу: Народна странка ће се посветити југу Србије, неприхватљива размена територија

Алексић у Бујановцу: Народна странка ће се посветити југу Србије, неприхватљива размена територија

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је у Бујановцу да је за Народну странку апсолутно неприхватљива „размена територија“ по којој би југ Србије припао самопроглашеном Косову.

„Народна странка, на челу са Вуком Јеремићем, посветиће југу Србије посебну пажњу у наредном периоду. Председник Србије Александар Вучић понудио је Албанцима ’размену територија’, што је за нас потпуно неприхватљиво и ми ћемо се борити за нашу територију и наше људе у овом делу Србије“, рекао је Алексић на оснивачкој седници Општинског одбора Народне странке у Бујановцу.

Алексић је истакао да је важно да Срби, због специфичности тог краја, добију подршку своје државе, али да Вучић, уместо да подржи свој народ, на тајним преговорима нуди југ Србије Хашиму Тачију.

„Такве тајне понуде и неодговорно играње Вучића са судбином сопственог народа су додатни разлог за повећано присуство Народне странке на југу Србије“, навео је Алексић.

Народна странка је формирала је и локалне одборе у Трговишту и Владичином Хану.

На оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке у Бујановцу за председника је изабран Саша Арсић, члан Општинског већа Бујановца.

За потпредседнике су изабрани дипломирани економиста Добри Јоцић из села Света Петка, инжењер електротехнике Милан Зафировић из Кленика и лекарка из Бујановца Јована Антић.

Арсић је рекао да ће један од приоритета Народне странке у Бујановцу бити побољшање квалитета живота грађана, као и елиминација Вучићеве идеје о размени територија.

„Приоритет број један је да не допустимо тако нешто. Не бих био члан Народне странке да нисам апсолутно сигуран да ова странка никада неће признати независност Косова, нити пристати на било какве размене. Приоритет број два у нашем деловању ће бити економски развој и заустављање одласка младих људи из овог краја“, истакао је Арсић.