Народна странка

Народна странка Звездара: Власт да обезбеди канализацију у Миријеву

Народна странка Звездара: Власт да обезбеди канализацију у Миријеву

Општински одбор Народне странке Звездара тражи од власти да се под хитно позабави проблемом изливања фекалија у Миријевском потоку и другим деловима Звездаре.

Претходних 10 година стручна јавност је упозоравала и указивала на проблеме и последице нелегалне градње. Сведоци смо да се у последњих 7 година на територији града Београда и целе Србије изградило више десетина хиљада квадрата колективног становања, без икаквих планова и дозвола. Данас имамо у Београду чудан урбанизам да човек човеку гледа у прозор. Не постоје прилази за ПП возила, возила хитне помоћи, хидранти, паркинг места, контејнери, уличне расвете, и тд. Оптерећен нам је електроенергетски систем, грејање, водовод и канализација. Тако да смо на тај начин угрозили три најбитнија ресурса а то су: природа, земљиште и вода. Морамо бити свесни да грађани нису криви, већ су преварени од стране инвеститора којима је градска власт омогућила укњижење таквих насеља.

Ми који смо сваки дан суочени са проблемом изливања канализације у Миријевски поток поред кога живимо, најбоље знамо колико је то велики проблем. Таква ситуација је у улици Марије Црнобори, на паркингу стамбеног насеља, на 10 метара од првих тераса и прозора станара ових зграда. Као што знате, поток је фактички отворени колектор. Увек се може осетити непријатан мирис, али у данима када се спусти притисак и настане летња оморина овим делом града је немогуће проћи, а камо ли живети у близини. Ми који смо осуђени да живимо у оваквим близинама смрада и легла заразе, смо до сада скупљали потписе грађана и пријављивали инспекторима и челницима Општине и Града. За сада смо без икаквог конкретног решења осим усменог обећања да ће бити све решено за тридесет дана. Жао ми је што ће то опет бити неко привремено решење, решење без студије и плана, где ће бити потрошена нека средства а за пет година то ће опет постати проблем јер ће се насеље ширити. Прошлог месеца смо могли чути вапаје наших суграђана из улице Радмиле Савић, Матице српске и из још много делова Звездаре, где нема канализације. Крајем прошле године станари звездарског насеља Вељко Влаховић, суочили су се са проблемом нелегалне канализације. Поставља се питање шта ми то остављамо у наслеђе будућим генерацијама. Ми преко пет стотина педесет потписаних тражимо да у Миријево и остале делове Звездаре дође канализација, чист ваздух и све оно што чини најлепше име једне општине, а то је наша Звездара. Завршите колектор у Великом селу, после тога можемо да причамо о политичким бајкама које се зову метро.

Опростите млада и будућа генерацијо што смо вам довели Дунав на црну тачку коридора 8. Све фекалије иду у наш плави Дунав, а ми га претворисмо у црни Дунав.

Вид Нинић
председник ОО Народне странке Звездара