Народна странка

Народна странка Зрењанин: Питка вода и даље један од примарних проблема града

Народна странка Зрењанин: Питка вода и даље један од примарних проблема града

Чиста вода је поново потекла, а до кад ће – не знамо“. Слично реченици из познате ТВ драме, наставља се зрењанинска сага о чистој, здравствено исправној води, која ће бити доступна у довољним количинама свим грађанима, свих 365 дана у години. Дакле, не као до сада, повремено, на махове, само у месецима када је потрошња ниска, у количинама недовољним за задовољавање основних здравствено – хигијенских потреба.

Народна странка Зрењанин пита шта се то сад променило, у односу на протеклих 5 година од како је потписан уговор за тзв. фабрику воде? Свашта се променило, а све је опет исто. Мењали су се рокови за завршетак целог пројекта, обећавани од стране функционера СНС, од бившег градоначелника, све до премијера и председника државе; променила се власничка структура конзорцијума који је био потписник уговора; супротно одредбама тог истог уговора, град Зрењанин је плаћао наставак радова; мењали су се директори ЈКП Водовод и канализација; било је и хапшења.

Једина и најважнија чињеница, која је остала непромењена, је да грађани Зрењанина и даље не знају да ли ће се овај наопаки пројекат икада завршити, да ли ћемо добити здраву воду за пиће или ћемо и даље бити таоци једног неуспешног пројекта, једне неуспешне власти?

Да нема места оптимизму, да власт СНС није спремна да мења свој приступ овом проблему, да ће кључне чињенице и даље бити сакриване од грађана, уверио нас је и нови градоначелник изјавама да је проблем техничке природе, да је инвеститор дужан да технички унапреди своје постројење, да се припрема неки нови пројекат за решавање проблема, да се утврђују неки нови рокови.

Народна странка пита шта је са грађанима, који ће и даље бити заморчићи у експерименту званом „исправна вода за пиће“, шта је са одговорношћу оних који су нам наметнули ово решење, и коначно – докле, господо?

Повереништво Народне странке Зрењанин