Народна странка

Народна странка Зрењанин: СНС активисти узнемиравају грађане у својим домовима

Народна странка Зрењанин: СНС активисти узнемиравају грађане у својим домовима

Народна странка Зрењанин обратила се Градској управи због учесталих узнемиравања активиста СНС-а грађана на својим приватним адресама. Писмо преносимо у целости.

„Обраћам Вам се у својству грађанке града Зрењанина и поверенице Народне странке, дубоко забринута због података до којих смо дошли. Наиме, на адресама неких наших симпатизера су се појавили активисти Српске напредне странке са захтевима за давање потписа подршке и бројева телефона за предстојеће изборе за Савете месних заједница који ће се одржати 23.05. у Зрењанину, бар нам је тако речено. Ти активисти СНС-а су код себе, а по сопственом признању, имали изводе из бирачких спискова за поједине месне заједнице, листе капиларних гласова, листе „беле и црне“ социјале, како називају социјалне случајеве и припаднике Ромске популације.

Молим Вас да испитате наше наводе и одговорите нам писмено о Вашим сазнањима. Ми смо ове податке проследили свим опозиционим странкама, централи своје странке и ЦЕСИД-у, ЦРТА, БИРН-у И КРИК-у.

Ваш одговор ћемо чекати недељу дана. Уколико нас не обавестите да ли је по Вашим сазнањима дошло до злоупотребе бирачког списка, бићемо принуђени да против Вас поднесемо кривичну пријаву у складу са Кривичним закоником Републике Србије, позивајући се на члан 146 КЗС- неовлашћено прикупљање личних података.“

Јавна је тајна да нам се напредњаци шетају по граду са примерцима бирачких спискова за свако бирачко место. Јавна је тајна да је тиме почињено кривично дело из области злоупотребе бирачких права. Више није јавна тајна да напредњаци, све чешће, када позвоне на врата на своје питање: „Да ли подржавате политику коју спроводи наш председник Александар Вучић?“ добију одговор који им се не свиђа. Више није тајна да им је број сигурних гласова (такозваних „јединица“) далеко мањи од гласова против СНС-а (такозваних „тројки“), нарочито у градским месним заједницама, где је бојкот избора очигледно био успешан. 

Позивамо грађане да сваком напредњаку који им зазвони на врата и пита: „Да ли подржавате да Вас третирамо као идиота, да Вам загађену воду потурамо као пијаћу, да се богатимо док Ви једва састављате крај са крајем...“ одговоре пригодном реченицом: „Бићете процесуирани кад – тад, по закону ове државе, члан 146 КЗС, који се односи на неовлашћено прикупљање личних података.“ То их јако погађа и плаши, јер на то нису навикли, а ред би био да се полако навикавају.

Народна странка Зрењанин