Народна странка

Народна странка Зрењанин: Пројекат фабрике воде доживео крах

Народна странка Зрењанин: Пројекат фабрике воде доживео крах

Зрењанин данас нити има воду која би задовољила све услове правилника, нити има услугу испоруке воде у захтеваном обиму и квалитету – наши суграђшани остали су и без техничке воде јер је притисак, а самим тим и проток у мрежи, драстично пао од пуштања у рад такозване фабрике воде – наводе у зрењанинском Повереништву Народне странке.

Како кажу, уместо да у предизборној кампањи славодобитно секу црвену врпцу и представљају се као спаситељи, градска власт мора хитно да раскине изузетно неповољан уговор са тзв. фабриком воде.

„Такође, треба и од инвеститора да захтева обештећење за све директне и повезане послове које су сносили грађани. Тражимо и кривичну одговорност за све оне који су се огрешили о законе, а на које се тужиоци потпуно оглушују“, наводе из Повереништва Народне странке.

Сматрају да је пројекат фабрике воде дефинитивно доживео крах. За то су одговорни представници локалне, али и републичке власти.

„Покушавали су да овај фијаско оправдају на разне, углавном неуспешне, начине. Од лекс специјалиса којим се приватизује ресурс који не сме бити приватизован, преко притисака на акредитоване лабораторије да издају повољне анализе које би оправдале скидање забране са употребе воде за пиће, до давања нашег новца из буџета за разне вратоломије ове фабрике и њених приватних инвеститора“.

„Сматрамо да би решење требало да се тражи и за насељена места, а не само град. Потпуно смо свесни да није важно само критиковати, већ и понудити решење проблема. А решења постоје, попут магистралног цевовода санитарне воде од локација са здравствено исправном водом. С тим што би се у реализацији тих пројеката водило рачуна превасходно о потребама грађана, а не економским бенефитима локалних моћника“, закључују у Народној странци Зрењанин.