Народна странка

Народна странка Зрењанин: Обезбедити адекватне услове за људе који чекају на преглед испред ковид амбуланти

Народна странка Зрењанин: Обезбедити адекватне услове за људе који чекају на преглед испред ковид амбуланти

Величина човека у кризним временима огледа се најпре у његовој емпатији и спремности на сопствену жртву зарад општег добра. Способност управљања у кризним, стресним временима, под притиском, огледа се у способности онога ко управља да донесе брзе, јасне и квалитетне одлуке у циљу превазилажења кризе и умањења последица.

У обе ове ствари сте потпуно, у целини и сваком детаљу, оманули, градоначелниче.

Пред ковид амбулантом чека се на ветрометини, без икаквог заклона, без грејалица, чак је и војни шатор склоњен због кошаве! Нема ни покретног тоалета, ничега! У време када је војска односила шатор, постављане су дрвене кућице пред градску кућу, што имплицира новогодишњу прославу, вашар, шта год, али потпуно непримерено актуелном тренутку.

Почетком децембра су и Народна странка на нивоу целе државе, а и удружење грађана Стоп Кафилерији на локалу, покренули иницијативу за преусмеравање новца намењеног прослави Нове године за лечење деце. То што сте одмах пристали на тај потез је у маниру правог популисте, али ништа више од тога!

Повереништво Народне странке Зрењанин захтева постављање адекватног заклона, као и обезбеђивање пристојних услова људима који чекају пред ковид амбулантом, ако већ нисте способни да то организујете у неком затвореном простору. 

Захтевамо да се престане са плаћањем кафанских рачуна нашим новцем, да се престане са слављима, јер за то нема никаквог разлога, јер немамо ни воду, ни земљу, ни ваздух, а и лечење нам постаје све теже!

Колико новца је ове године планирано за туристичка и спортска дешавања која су отказана? Где је тај новац? Како ћете одлучити коме ће та средства бити додељена? Када ће грађани бити о томе обавештени?

И, на крају, али не и мање битно, ко ће бити одговоран ако се људи окупе у центру града за Нову годину, без придржавања епидемиолошких мера? 

Повереништво Народне странке Зрењанин