Народна странка

Народна странка Зрењанин: Коме су важна наша деца?

Народна странка Зрењанин: Коме су важна наша деца?

Нека страшна, невидљива сила се надвила над МЗ „Доситеј Обрадовић“ у Зрењанину. Тамо летос често није било воде. Ни оне жуте. После експлозије у Фабрици воде, људи су се три дана сналазили да преживе. Без цистерни које је требало да обезбеди надлежна институција или особа коју сви плаћамо за то. Из ове Месне заједнице је кренуо протест „СТОП кафилерији“ јер није могло да се дише. Сад сведочимо томе да ни бебе нису поштеђене. Врхунац безобразлука локалних моћника је затварање јаслица вртића „Невен“, у згради тзв. Старе кланице, у улици Ђуре Јакшића.

Народна странка Зрењанин јавно поставља питање зашто је затворена јаслена група у вртићу „Невен“? По чијем налогу, и да ли ће Град рефундирати родитељима непотребне трошкове превоза до новог вртића?

Колико новца сте дали у бунар без дна звани Фабрика воде? И колико нећете да дате за обнову вртића који је насушна потреба стотине деце и њихових породица? Шта се ту догодило да су преварени и једни и други? Више је него јасно да се вртић налази на веома занимљивој локацији у близини новоизграђене марине. Шта се планира са тим простором?

Градоначелниче, није Ваш посао да показујете малишанима из Предшколске установе како изгледа Ваша фотеља. Ви треба да седнете у ту фотељу и учините све што је у Вашој моћи да та деца имају елементарне услове за живот. Ваш посао је да сва наша деца буду једнака, да сва деца имају новогодишње пакетиће исте вредности. Ваш посао је да координишете службе овог града тако да не буде један од четири дежурна вртића у Граду управо онај где је и ковид амбуланта! 

Повереништво Народне странке Зрењанин