Народна странка

Народна странка Земун: Неопходно хитно обнављање инфраструктуре

Народна странка Земун: Неопходно хитно обнављање инфраструктуре

Општина Земун са својим специфичностима како у градским тако и приградским насељима захтева озбиљан приступ решавању проблема. Нажалост озбиљног приступа нема годинама уназад. Градски део са свим својим специфичностима, поред свега осталог, има потешкоће са паркинг местима, потребна је изградња подземне гараже. Инфраструктура се не обнавља у складу са стандардима. Разне квази реконструкције изазвале су негодовање грађана старог језгра Земуна.

Приградски део има велике инфраструктурне проблеме, сваке јесени актуелне су поплаве на Алтини, деловима Батајнице, које наносе велику материјалну и финансијску штету грађанима у тим деловима Земуна. Канализација је мисаона именица становника ових насеља већ деценијама, баре након обилних киша преко којих тек по неки аутомобил може да прође, без постојања тротоара у највећем делу насеља додатно оптерећује свакодневни живот на Алтини. Саобраћајни проблеми и преко потребан надвожњак који би премостио ауто – пут и улазак у насеље Алтина је предмет вишедеценијског обећавања, али без реализације.

Дечја игралишта и паркови не постоје деценијама у насељу са преко 20 хиљада становника. Смеће се гомила на дивљим депонијама поред путева у рубним деловима насеља. Општинска руководства дуги низ година ништа не раде у циљу решавања ових проблема. Одлажу их као потенцијална обећања за неке наредне „изборе“. Подједнако лоша ситуација је и у Батајници, насељу са преко 40.000 становника.

Земунски Дом здравља нема адекватну опрему, а недостају и патронажна возила. Нису решавана питања преко потребних амбуланти по рубним деловима земунских насеља, у обдаништима одавно нема места за сву децу. Одржавање чистоће улица и самих насеља је на ниском нивоу, а на зеленим површинама, где их има, алергени владају. Многе улице остале су неасфалтиране. Земун инфраструктурно назадује, а у последњих десет година ове власти није реализован ниједан инфраструктурни пројекат веће вредности.

И поред свега наведеног, скупштина општине бира на одговорне функције, по устаљеном шаблону, „кадрове“ са веома мало животног искуства и готово без радног искуства. При томе чекајући последњи рок за избор руководства општине, уз потпуно нејасно скривање кандидата за руководеће функције од очију јавности. 

Општински одбор Народне странке Земун