Народна странка

Зајечар: Градски Штаб за ванредне ситуације да буде у служби грађана, а не партије

Зајечар: Градски Штаб за ванредне ситуације да буде у служби грађана, а не партије

Градски одбор Народне странке Зајечар тражи од градске власти и Штаба за ванредне ситуације на челу са градоначелником Бошком Ничићем да коначно почну да се понашају одговорно према својим суграђанима и дају тачне информације о епидемиолошкој ситуацији. Грађани добијају конфузне информације па се ни не зна тачан бој заражених, тестираних и изолованих грађана, нити број заражених здравствених радника и полицајаца.

Градској власти и Штабу је требало чак месец дана да обезбедe неколико хиљада рукавица и заштитних маски, као и једну цистерну са дезинфекционим средством за бесплатну дистрибуцију грађанима. Власт је била дужна да одмах обезбеди несметан рад пијаце уз све мере адекватне заштите, како би се смањиле велике гужве у маркетима које су и биле највеће управо у деловима где се продаје воће и поврће, а тиме би уједно помогли пољопривредним произвођачима из нашег краја.

Уместо адекватних мера и припрема за пандемију, актуелна градска власт се бавила прикупљањем потписа за изборе, док је сам градоначелник био заузет постављањем пријатеља и чланова уже породице на директорска места.

Са увођењем ванредног стања, актуелни градоначелник Бошко Ничић бесрамно је критиковао грађане Зајечара како се не придржавају прописаних мера, док су, са друге стране, његови страначки пулени добили дозволе за несметано кретање које користе искључиво у приватне сврхе.