Народна странка

Народна странка Врање: Онлајн пијаце лоше; власт да врати куповину на отвореном

Народна странка Врање: Онлајн пијаце лоше; власт да врати куповину на отвореном

Градски одбор Народне странке Врање осуђује одлуку градске власти (односно републичке) да затворе пијаце чиме је натета огромна штета пољопривредним произвођачима, а да им притом нису обезедили адекватан начин пласмана њихових производа.

Чланови одбора поручују да су онлајн пијаце лоша замена.

“Затворити пијаце а истовремено понудити пољопривредницима некакве виртуалне пијаце је потпуно несхватљива одлука ове власти имајући у виду да су све пијаце на отвореном простору, да је могуће успоставити прописан размак између купаца као и контролу броја купаца у сваком тренутку. Потпуно је нелогична одлука власти да се дозволи само трговина у затвореним просторима, а ту пре свега мислимо на маркете и пиљарнице, ако знамо да постоји већа опасност од ширења заразе управо у затвореним просторима. Такође, овом одлуком директно се удара на егзистенцију домаћих пољопривредних произвођача и пласман њихових  производа!”

Врањски одбор апелује на руководство града и Кризни штаб да укину одлуку о затварању пијаца и да пољопривредницима омогући егзистирање кроз производњу и адекватан пласман њихових производа на тржиште уз примену свих прописаних мера заштите.