Народна странка

Народна странка Врање: Локална власт да помогне угоститељима

Народна странка Врање: Локална власт да помогне угоститељима

Поводом најновијих мера Владе Србије у циљу спречавања епидемије вируса корона које данас ступају на снагу (4. децембар) а које прописују да ће угоститељски објекти и обкекти услужних делатности моћи радним данима да раде само до 17 часова, док викендом неће моћи да раде уопште, Градски одбор Народне странке Врање сматра да локална власт мора да изађе у сусрет и помогне врањским угоститељима.

С обзиром на то да су током читаве 2020. године угоститељи константно захваћени мерама Владе Републике Србије и Кризног штаба, сматрамо да су исти у незавидној ситуацији и у знатно неповољнијем положају у односу на остале гране привреде које могу несметано да раде. Многи од њих се питају да ли ће уопште и моћи да раде након огромних финансијских губитака које су претрпели и које још увек трпе јер су у немогућности да приходују док им се обавезе и дугови гомилају.

Због свега наведеног, Градски одбор Народне странке Врање апелује на градску власт да узме у обзир ове проблеме врањских угоститеља и предлаже да их ослободи плаћања закупа заузећа јавне површине за баште, за наступајућу 2021. годину. 

Такође, очекујемо да ће и држава имати обзира према угоститељима из целе Србије и да ће им обезбедити адекватну новчану помоћ за губитке које ће претрпети применом ових мера, јер угоститељи сами, без помоћи државе, неће моћи да се изборе са новонасталом ситуацијом.

Народна странка Врање