Народна странка

Народна странка Врање: Власт позива на хапшење уредника независних медија, а штити насилнике у својим редовима

Народна странка Врање: Власт позива на хапшење уредника независних медија, а штити насилнике у својим редовима

Градски одбор Народне странке Врање најоштрије осуђује још један у низу вербалних напада усмерених ка порталу Инфо Врањске и главног уредника Сашу Стојковића.

Позивањем на хапшење једног независног новинара локалног портала који, гле чуда, није под контролом режима, није ништа друго до вршење притиска на надлежне државне органе који овом режиму послушно служе за разрачунавање са независним новинарством, опозицијом  и сваким другим слободоумним размишљањем и јавним изношењем ставова супротних ставовима режима. Овакав континуирани удар на портал Инфо Врањске од стране режима поприма стање патологије и декларише запослене у том медију као легитимне мете за разрачунавање са независним новинарством и слободом говора.

Зашто, рецимо, господа напредњаци не позову заменика ОЈТ у Врању Зорана Ктановића да ухапси четворицу насилника чланова СНС и радника Водовода који су претукли председника и потпредседника наше странке у Врању и то на очиглед камера Народног универзитета? Зашто се поменути снимци све време крију? Зашто тај исти СНС не позове на одговорност тог истог заменика ОЈТ који пуне две године као питу развлачи предистражни поступак, не би ли учињена дела застатела? Да ли је нормално предистражни поступак водити пуне две године  и не стићи до нигде?

У сваком случају, уместо да се напредњаци обрачунавају са насилницима у својом редовима, кућепалитељима и злостављачима, они позивају на хапшење уредника једног независног портала само због тога што им се не свиђају текстови које портал објављује.

Није лако у овим тешким временима аутократије и једноумља бити независан новинар и зато Народна странка пружа пуну и безрезервну подршку господину Саши Стојковићу и порталу Инфо Врањске, као и свим осталим независним и објективним медијима и новинарима који часно и одговорно обављају свој посао.

Народна странка Врање