Народна странка

Народна странка Врање: Градски буџет за 2021. потрошачки и нереалан

Народна странка Врање: Градски буџет за 2021. потрошачки и нереалан

Скупштина града Врања је на јучерашњој седници усвојила буџет за 2021. годину, једногласно, без расправе или било какве критике предложеног буџета, што је само још један у низу доказа који нам говоре да је Србија постала држава једнопартијског система, држава једноумља, нетолеранције и апсолутизма.

Овакво једноумље незапамћено је у новијој историји српског плурализма. Да нико од 65 одборника Скупштине није имао било какву примедбу на предложени буџет није забележено чак ни код Милошевића.

Ми из Народне странке пажљиво смо пратили седницу скупштине путем ТВ преноса, те смо из приложеног закључили да је буџет потрошачки и да актуелна власт нема ама баш никаву визују развоја овг нашег у блату до гуше, буквално речено, раскопаног и разрушеног града.

Ове наше наводе потврђује и сам буџет који износи 2,49 милијарде динара, са расходном страном од 2,66 милијарде динара, што даје дефицит од око 170 милиона дин. Ако знамо да ће на зараде запослених у јавном сектору отићи отићи преко 800 милиона, што је трећина градског буџета потребног за намирење послушних СНС-оваца збринутих на грбачи народа, поставља се питање шта се може урадити са преосталим  новцем ионако нереално пројектованог буџета?

Са друге стране, на уштрб свега тога, имамо смањена давања за пољопривреду где је планирано само 15 милиона динара што нам говори да су сваке године издвајања за пољопривреду све мања. Смањена су давања и за спорт што доказује још једну чињеницу да су неспособни људи на челу града уништили врањски спорт, тако да вероватно сада више није ни потребно издвајати већи део новца за ту намену. Смањена су издвајања и за туризам.

За мала и средња прдузећа као, за угоститеље и услужну делатност, буџетом није предвиђена никаква помоћ за штету коју су претрпели примењивањем мера Владе Србије због ситуације са коронавирусом, што нам јасно говори да градску власт уопште не занима приватни сектор, иако од њега и сама егзистира.

Из свега наведеног евидентно је да је приходна страна буџета нереална, а оно што нас највише брине јесте чињеница да ова неспособна власт планира ново задуживање града од чак 770 милиона динара. Управо је то оно што би требало да забрине и све гађане Врања, који ће ово бахато задуживање режима морати да отплаћују јер је ова власт изгледа одлучила да буде економски гробар сопственог града.

Народна странка Врање