Народна странка

Половина: Напредњаци у Суботици шутирали у властити празан гол и погодили стативу

Половина: Напредњаци у Суботици шутирали у властити празан гол и погодили стативу

Председник Градског одбора Народне странке Суботица Владимир Половина изјавио је да је све испод педесет одсто излазности на овим изборима пораз коалиције окупљене око Богдана Лабана.

"Није овде по среди пука статистика изражена у процентима, већ необорива чињеница да ове изборе нико није надгледао у пуном капацитету, нити их је контролисао. Напредњаци су у Суботици шутирали у властити празан гол и погодили стативу. Чињеница да Лабанови напредњаци, који са политичког поштења нису баш најчувенији, чак ни у таквим околносима нису успели да “прибаве” натполовичну вољу грађана, доводи идеју о бојкоту у центар политичке пажње наших суграђана", изјавио је Половина за Слободну Суботицу.

Он је рекао да уз све могуће ресурсе и медије на располагању, СНС није успела да обезбеди сопствени легитимитет.

"Колико смо у праву када то констатујемо, говори чињеница да је последњи пресек излазности у Суботици, уместо у 20 часова, дат у 19 часова и 45 минута. Тада су саопштили да је излазност 43,4 одсто. Потом је објављено да понегде биралишта по Србији остају отворена и после 20 часова".

"Немамо разлога да се бавимо њиховим хроничним навикама и ћоравим кутијама. Само наиван или луд човек може да поверује да званичан број изашлих у Суботици може да премаши 50 одсто, чак и уз мобилизацију свих ресурса којима располажу у поменутом зауставном времену. Реалан број изашлих у Суботици није већи од 35 до 40 одсто. Мислим да нико озбиљан не сумња да су локални властодршци поменуту слободу од посматрача покушали да искористе, али им ни то није било довољно да обезбеде легитимитет", закључио је Половина.