Народна странка

Владимир Половина (Суботица): Предстојећи избори су Милиграмов експеримент и зато – бојкот!

Владимир Половина (Суботица): Предстојећи избори су Милиграмов експеримент и зато – бојкот!

Председник Градског одбора Народне странке Суботица Владимир Половина изјавио је да су предстојећи избори велики Милграмов експеримент на националном нивоу, као и да је то само један од разлога због чега не треба изаћи на изборе.

“Кампању бојкота спроводићемо тако што ћемо радити на освешћивању људи који сматрају да само раде свој посао, а уствари су обични заморчићи у Милграмовом експерименту на националном (Вучићевом) нивоу”, рекао је Половина за “Слободну Суботицу”.

Подсећамо да је Милграмов експеримент изведен почетком шездесетих година прошлог века у САД. За сатницу од четири долара учесници су, у присуству научника који је водио експеримент, постављали питања човеку који је седео на електричној столици. За сваки погрешан одговор, притискали су тастер, мислећи да га излажу електро – шоковима. Није им било речено да је човек у електричној столици глумац. Сваки нови нетачан одговор повећавао је у стварности непостојећу волтажу, а глумац у столици је симулирао несносне болове.

“Закључак Милграмовог експеримента је да на човека у спровођењу суровости не утиче близина жртве, већ присутност ауторитета. Зато је Александар Вучић свеприсутан у медијима, а сви који излазе на изборе одлучили су да притискају тастер у непосредној близини његовог ауторитета. Из предоченог следи да је обрнути Милграмов експеримент формула за следеће изборе, а та формула гласи: бојкот. Зато ове недеље позивамо начелника суботичке полиције, нашег суграђанина Ненада Секулића, да не притиска тастер”, истакао је Половина.