Народна странка

Народна странка Ваљево: Градска власт да се пробуди из зимског сна

Народна странка Ваљево: Градска власт да се пробуди из зимског сна

Народна странка Ваљево изражава забринутост због најава о отпуштању 800 запослених у Крушику. Председник ГрО Народне странке Милош Миливојевић на конференцији за новинаре одржаној испред ХК Крушик  позвао је градске власти да се због тога пробуде из зимског сна.

„Отпуштање је већ кренуло и највећи број отпуштених су Ваљевци. Економски за отпуштање ја не видим никво оправдање с обзиром на то да људи из других градова организовано долазе у Крушик и на тај начин додатно оптерећују Крушик путним трошковима. Ми немамо ништа против грађана из других општина и овде ову чињеницу помињемо како бисмо истакли потпуно погрешну, популистичку и пристрасну политику запошљавања коју Српска напредна странка спроводи“, рекао је Миливојевић.

Он је истакао да управо таква политика дели како грађане Ваљева тако и грађане осталих насеља у Србији.

„Најављено је да ће 800 радника остати без посла и када томе додамо отпуштања из Горења и Чарапане, па додамо и око 4 000 незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање па и оне који због коронавируса не раде већ годину дана, све је то збирно велики проблем за град. Власт би требало коначно да почне да размишља како да амортизује ову ситуацију”, поручио је Миливојевић.