Народна странка

Народна странка Ужице: Нема заштићених врста у Србији осим грабљиваца који су узурпирали власт

Народна странка Ужице: Нема заштићених врста у Србији осим грабљиваца који су узурпирали власт

Нема заштићених врста у Србији осим грабљиваца који су узурпирали власт и отели институције од грађана. Један од њих, Жељко Митровић,  похвалио се на твитеру летом изнад резервата Увац, станишту белоглавог супа, иначе заштићене врсте. У исто време Фонд за заштиту птица саопштио је да је хеликоптер летео око гнезда у колонији белоглавих супова. Преплашени младунци су, мада неспособни за лет, искакали из гнезда. Евидентирано је шест који су испали из гнезда. Мештани и чувари спасили су три.

У земљи где не постоје институције реакција на ово злодело ће, наравно, изостати. Митровић, наравно, неће бити предмет истраге, као ни санкција. Зашто је овај човек изван закона? Зато што је важна карика у једном од најважнијих политичких пројеката власти - а то је заглупљивање, дезинформисање и застрашивање грађана Србије. Симбиоза актуелног режима и Жељка Митровића је бизарна и болна. Митровић помаже режиму тако што велики број грађана слуђено гледа стварност кроз пинк наочаре. Власт му дозвољава да се игра где хоће. Играчке су му националне фреквенције, дражавни буџет, животи људи, резерват Увац, младунци белоглавог супа и здрав разум грађана. Та играчка му је омиљена, баш као и председнику Александру Вучићу.

Последице антикултурне политике која се спроводи са медија са националним фреквенцијама биће видљиве дуго. Прорежимски медији служи томе да грађани не разликују добро од лошег, лаж од истине, ријалити од стварности. Погледајте саств "Народне" скупштине без легитимитета и опозиције. Ком жанру припада? Жанру пинк ријалитија. За дпринос Митровића у уништавању здравог разума и критичке јавности у Србији власт му је опростила многе жртве. Младунчад белоглавог супа су неприметна у дугом низу. Них ће спашавати мештани. "Мештани" ће заштити и Србију. Јавност у Србији сазрева и ускоро ће повратити власништво над јавним добрима, а Митровић ће морати да одговара.

Ивана Парлић
повереник Народне странке Ужице