Народна странка

Народна странка Ужице: Зашто напредњаци „одсецају главе“ дрвећу?

Народна странка Ужице: Зашто напредњаци „одсецају главе“ дрвећу?

Прошле недеље становници насеља Крчаково у Ужицу били су шокирани после пустоши која је остала након орезивања дрвећа озлоглашеном "топинг" методом, која дрво оставља потпуно без крошње! Та метода примењује се у свим деловима града, али и у сваком граду у Србији.

Јавност мора да зна да је управо овај начин орезивања забрањен у свим развијеним државама. "Топинг" орезивање се сматра методом којом се дрво убија и као таква је строго кажњива!

Еколошке и научне организације широм света објашњавају детаљно на који начин и у ком року дрво умире након овог масакра.

Наравно, објашњења постоје за оне који су информисани, образовани, стручни и добронамерни. Одавно је јасно да такви не доносе одлуке ни у Ужицу, а ни у осталим деловима Србије. Ужичани не морају да иду у Крчагово да виде ужас споведен над, већ крхком, градском природом. Довољно је да виде две сасушене брезе испред Градске куће. Једна од некадашње три је издахнула одмах након "топинга" од пре пар година. Цела главна улица остала је без дрвећа са крошњом, и то у граду који се бори за кисеоник.

Данас многа узнемирујућа питања муче грађане Ужица и целе Србије. Нека су чак и бизарна. Такво је и питање - "Зашто напредњаци одсецају главе дрвећу широм земље?"

Питање не постављамо власти, јер она  нема ни легитимитет, а ни  стручни и морални  крeдибилитет. Сви њени "кадрови" заузети су спровођељем политике која у сваком смислу пустоши  и трује Србију. Постављмо га грађанима, јер иза сваке сулуде одлуке власти стоји грађански пристанак на њу, њихово "незамерање" вастима, политичка апатија и малодушност.

Зато је последњи тренутак за озбиљно питање:

"Да ли ће живи свет и преживети ову власт?" Неки људи нису.

Мислите о томе кад видите на улици дрвеће без крошњи, а у председниковом обраћању људе без главе.

Србија у "златном добу".


Ивана Парлић
председница Гро Народне странке Ужице