Народна странка

Народна странка Ужице: Због намештених избора Ужице једно од жаришта епидемије

Народна странка Ужице: Због намештених избора Ужице једно од жаришта епидемије

Повереништво Народне странке у Ужицу осуђује власт због организовања понављања избора јер су сва изборна места била места ширења заразе вируса корона. Иако је излазност била знатно мања, испред ковид амбуланте Ужичани чекају и по неколико сати да буду прегледани, а до јуче тестова на коронавирус није ни било.

Према речима Иване Парлић, поверенице Народне странке Ужице, локална власт и лажна опозиција су изборе ставили испред здравља суграђана, али и сопственог здравља.

„Власт је изборе видела као борбу за  плен, а живот сваког грађанина Србије само као број. Одговорност за то сноси власт, али и све друге странке које су учествовале на лажним изборима и ширењу епидемије. Још поразнија је чињеница да на челу листа и власти, али и "опозиције" која је учествовала на Вучићевим изборима у Ужицу су лекари. Лекарску етику су, за потребе избора, подредили страначким интересима“, рекла је Парлић.

Подсећамо да су чланови Народне странке Ужице позивали грађане да не излазе на изборе и тако сачувају и здравље и достојанство. Исто тако, повереништво апелује на суграђане да се придржавају мера превенције од заразе и сачувају своје и здравље других.

„То је начин и да  подржимо медицинске раднике Здравсвеног центра који се свакодневно боре против овог вируса. Крајње је време да грађани Ужица схвате да је имати дилетанте на власти, али и политиканте у лажној опозицији,  опасно, не само по буџет Републике Србије, владавину права и будућност земље, већ је директно опасно по здравље  и живот сваког од нас“, поручила је Парлић.