Народна странка

Народна странка Ужице: Сместа ослободити младиће ухапшене јер су оштетили постер председника Србије

Народна странка Ужице: Сместа ослободити младиће ухапшене јер су оштетили постер председника Србије

Повереништво Народне странке Ужице захтева хитно ослобађање младића који су ухапшени због бацања јаја и боје на постер Александра Вучића. То није никакво кривично дело већ реакција суграђана на катастрофалну политику председника Србије.

Постер је пластична фолија која симболизује диктатуру и власт једног човека, али и неукус и вулгарно претеривање. Зато је гађање јајима израз критике јавности и реакција на укидање демократије.

Хапшење младића је део општег процеса застрашивања грађана Србије. Позивамо све припаднике полиције да свој посао раде часно и хулигане потраже међу криминалцима, а не међу грађанима који траже слободу. 

Подсећамо да је на лажним изборима од скоро 66 хиљада бирача у  Ужицу за СНС гласало мање од 18 хиљада  што значи да већина Ужичана не подржава режим и, у најмању руку, се не слаже да део јавног простора заузима огроман постер председника Српске напредне странке. Зато предлажемо овој странци да  постер скину из демократских, али и из естетских разлога. Тако предимензионирани постер на спољашном делу хотела Златибор који је део јавног простора и урбанистичке целине градског трга шаље лошу поруку.

Ивана Парлић,
повереница Народне странке Ужице