Народна странка

Народна странка Ужице: Новац намењен прослави новогодишњих празника преусмерити за лечење болесне деце

Народна странка Ужице: Новац намењен прослави новогодишњих празника преусмерити за лечење болесне деце

Народна странка Ужице апелује на руководство Града Ужица да новац опредељен за прославу новогодишњих празника преусмери за лечење четворо деце болесне од спиналне мишићне атрофије, опасне и смртоносне болести, од које деца губе основне моторичке способности, али и основне животне функције као што су дисање и гутање. Чак и да је време за славље, дужни смо да помогнемо овој деци и њиховим родитељима којима је у овом тренутку потребно чудо и спас.

Широм наше земље многи осиромашени грађани Србије прикупљају новац за лечење ових малишана. Дирљиви су слике грађана који траже начин да помогну родитељима у очајничкој борби да скупе више од 2 милиона долара за лек свог детета. Сведоци смо да се на сваком кораку одржавају хуманитарне акције и лицитације. Наши племенити суграђани продају све што могу, од хране и гардеробе до кућа, да прикупе тешко доступну своту новца.

Грађани Србије тренутно скупљају помоћ за лечење многе болесне деце, али ово четворо малишана нема пуно времена. Једно од њих, Аника Манић једину наду за прими лек губи већ средином децембра! Они не могу да сачекају да здравствени систем буде такав, да се деца не лече СМС порукама. Не могу да сачекају уређенију државу и праведније друштво. Не могу да сачекају да ми сви будемо бољи, а имају само нас. Уколико не обезбдимо новац за њихов лек, прогнозе су да не могу дочекати други рођендан! Зато је време да новогодишње прославе, коктели и славља буду замењена донацијом за живот ова четири детета.

Зато позивамо тренутно руководство Града да буду уз грађане Ужица и Србије, које је борба за живот ових малишана удружила и ујединила, и обуставе новогодишње прославе. Уместо новогодишњих бина на Тргу у Ужицу и трговима широм Србије, нек засија нада за живот ове деце. За Анику, Мињу, Лану и Оливера.

Ивана Парлић
председница Градског одбора Народне странке Ужице