Народна странка

Ивана Парлић (Ужице): 2020. је година у којој се морамо изборити за слободу

Ивана Парлић (Ужице): 2020. је година у којој се морамо изборити за слободу

Повереница Народне странке Ужице Ивана Парлић изјавила је да се у овој години морамо изборити за слободу и слободне изборе.

“Борба за изборе који се не добијају злоупотребом медија, уценом грађана и политичким злостављањем институција је у ствари борба за слободу. Власт нас је натерала да се боримо за оно што нам неотуђиво припада. Нажалост то је најдужи и најтежи корак”, рекла је Парлић за Вести.

Она је истакла да се све већи број Ужичана ослобађа страха и узима активно учешће у борби за смену режима.

“Упркос огромној количини медијског отрова, велики број наших суграђана отворено изражава своје мишљење и показује да наша земља не сме бити презадужена колонија са најјефтинијом радном снагом у Европи. Не само да смо најмање плаћени, већ имамо и једну нову врсту уцењених гласача – запослене на одређено време у јавним предузећима, као и запослене на привременим и повременим пословима”, изјавила је Парлић и подсетила да је још Сретењски устав гарантовао  слободу свакоме ко се налазио на тлу Србије.

Парлић је истакла да се достојанство мора вратити уцењеним грађанима, али и онима који нису ни свесни да им слобода недостаје.

“Морамо отворити очи онима који не разумеју да су „три хиљаде за господина“, предизборни пакети хране и сендвич чин понижења вредан презира и акт грубог притиска и  кршења закона вредан оштре казне. Модерно време у Србији не може да почне без старих вредности – слободе и достојанства”, закључила је Парлић.