Народна странка

Народна странка Ужице: Чему служи Инспекција?

Народна странка Ужице: Чему служи Инспекција?

Обавештавамо јавност да смо, скоро два месеца од пријаве коју смо због основане сумње да мерно регулационе станице и остали гасни објекти на територији града Ужица раде без орговарајућих дозвола и да представљају опасност по грађане Ужица, добили одговор од надлежног Министарстава да је наш предмет прослеђен на даље поступање Грађевинској инспекцији Градске управе за инспекцијске послове и комуналној полицији  града Ужица.

Наиме, Министарство рударства и енергетике, Сектор за инспекцијски надзор, одељење за инспекцију опреме под притиском, није тај надзор извршило и поред експлозије гаса која се десила у насељу Крчагово, и то у згради која уопште није прикључена на гас (!), а због основане сумње да је гас кроз канализационе отворе ушао у станове зграде и да управо подручна мерно – регулациона станица "Сењак" нема одговарајуће дозволе.

Наша пријава се односила како на ову станицу тако и на остале гасне објекте "Ужице-Гаса" за које основано сумњамо да раде нелегално и угрожавају живот и безбедност Ужичана.

Чему служи Инспекција надлежног Министарства, ако не служи инспекцији гасних објеката и то оних који могу да доводе до експлозија и несагледиве опасности? И чему служи начело хитности, ако се не примењује ни у овом скандалозном случају?

Подсећамо да смо на нелегалне објекте "Ужице-гаса" скренули пажњу и Вишем јавном тужилаштву и то непосредно пре поменуте несреће,  у оквиру кривичне пријаве коју смо због злоупотребе службеног положаја поднели против бившег градоначелника, а  садашњег посланика, Тихомира  Петковића и Миће Мићића, власниак МП "Јединство" из Севојна. Као одговор на наше пријаве и скретање пажње јавности на корупцију, пљачку и безбедносну опасност, 9. децембра 2020. године блокирана је ФБ страница Народна странка Ужице!

Овом приликом скрећемо пажњу тренутној градоначелници Ужица да је, према допису Министарства, инспекција потенцијалнних опасности због сумњивих објеката "Ужице-гаса" сада и формално само одговорност Града и да је ово најбољи тренутак да се спрече будуће несреће које ниједно реновирање запаљених станова или гушење опозиционих гласила неће моћи да санира.

Ивана Парлић
председница Градског одбора Народне странке Ужице