Народна странка

Народна странка Ужице: Бојкот је начин да се каже НЕ режиму

Народна странка Ужице: Бојкот је начин да се каже НЕ режиму

Народна странка Ужице организовла је акцију током које су, на Тргу партизана, разговарали са грађанима и делили промотивни материјал у оквиру  кампање за бојкот избора 21. јуна. Активисти  су том приликом разговарали са грађанима о бојкоту, као тренутно најефикаснијем средству за политичку борбу, као и актуелној ситуацији у медијима и о томе колико до њих долазе информације о свим политичким активностима странака у бојкоту.

Повереница Народне странке Ужице Ивана Парлић изјавила је да је Народна странка суочена са невиђеном злоупотребом националних фреквенција  и медијског простора уопште. 

“Медији противзаконито искључују странке у бојкоту из предизборног програма, тако да се грађани информишу из свега неколико слободних медија. Емисије локалних телевизија служе да одржавају привид предизборне утакмице, где можете да чујете само представнике странака које излазе на изборе. Међутим, и поред злоупотребе свих државних ресурса за потребе кампање Српске напредне странке, грађани Ужица у великом броју разумеју идеју бојкота, као израз отпора безакоњу и најозбиљнијој политичкој одлуци”, рекла је Парлић.

Истакавши да је озбиљно кривичнио дело када се тражи од грађана да гласају за одређену странку и да то фотографишући доказују, она је позвала грађане да пријављују такве злоуптребе.

„Многи грађани осећају притисак и уцену нарочито у јавним предузећима, државним органима, институцијама и органима локалне самоуправе, али крајње је време да се сви изборимо за земљу у којој ниједан грађанин неће бити уцењен“, рекла је повереница ужичког одбора Народне странке.

Она је истакла да је бојкот једини начин да "јасно покажемо да постоји граница преко које не можемо дозволити да се крше слободе и достојансво грађана".

„Бојкот није само борба да се обезбеде услови за слободне изборе, то је борба да се Србија цивилизацијски врати из најдубље политичке таме у Европи“, поручила је Ивана Парлић.