Народна странка

Народна странка Трстеник обележила петогодишњицу постављања споменика кнегињи Милици

Народна странка Трстеник обележила петогодишњицу постављања споменика кнегињи Милици

Општински одбор Народне странке Трстеник обележио је петогодишњицу од постављања и освештавања споменика славној кнегињи Милици.

Традиционалним окупљањем и полагањем цвећа у част кнегиње Милице послата је порука и апел да локална власт почне са вредновањем лика и дела кнегиње Милице.

Споменик који је 17. јануара 2016. године освештао сада блаженопочивши патријарх Иринеј, коме је то била и прва посета Трстенику, се сада налази под снегом, јер сујетна садашња напредњачка власт не жели да обележава, ни данашњи, ни било који други дан везан за кнегињу Милицу јер је споменик подигнут заслугом претходне власти на челу са Мирославом Алексићем. 

Патријарх је том приликом подсетио све Трстеничане да је то био велики дан који подсећа на једну велику личност која је одиграла значајну улогу у свом времену и српској историји. Додао је да је захваљујући мудром сналажењу кнегиње Милице народ сачуван од тоталног распада.

Мирослав Алексић је на откривању споменика изјавио да је то био историјски тренутак за Трстеник, зато што је после шест векова кнегиња Милица "враћена" у свој град.

Остаје да се захвалимо донаторки Радмили Милентијевић, вајару Драгану Димитријевићу, као и да се надамо да ће напредњачки функционери да схвате засто је важна наша кнегиња Милица и да треба да се угледају на њу јер је она из Љубостиње владала и сачувала Србију.

Народна странка Трстеник