Народна странка

Народна странка Трговиште: Власт да прогласи ванредну ситуацију на територији општине

Народна странка Трговиште: Власт да прогласи ванредну ситуацију на територији општине

Због све озбиљније епидемиолошке ситуације на територији општине Трговиште захтевамо хитну реакцију локалне власти која као да игнорише свакодневне извештаје Завода за јавно здравље о броју оболелих у овој општини. Јавна је тајна да не расте само број новооболелих већ и хоспитализованих, што сведочи о тежим клиничким сликама и због тога тражимо увођење ванредне ситуације.

Чињеница је да сваког дана имамо ситуацију да број тестираних и позитивних случаја расте и да су редови за прегледе и тестирање испред Дома здравља у Трговишту огромни. Зато тражимо од општинске власти да поново активра кориснички центар како би људи могли да се јаве и закажу тестирање чиме би се избегле гужве и редови у јединој здравственој установи у Трговишту.  Нужно је повећати људство у  Дому здравља како би медицински радници радили у краћим сменама јер су под пуном опремом, а уједно би се избегле гужве и смањили контакти.

Апелујемо на општинску власт да размисли и о прекидању наставе у школама и вртићима, а уједно и да уведу оштрије контроле непоштовања прописаних мера поштовања дистанце у угоститељским и трговинским објектима. Грађанима препоручујемо да првенствено не праве гужве у продавницама, да поштују мере и држе дистанцу, јер другачије се не можемо изборити са овом пошасти која је снашла све. 

Нажалост и ова мала општина је летос платила људским животима немарност и због тога је време да независно од политичких опција и опредељења будемо јединствени у овој борби. Зато тражимо до локалне власти да коначно озбиљно приступу овом проблему.

Народна странка Трговиште