Народна странка

Народна странка Трговиште: Станови намењени угроженима додељени локалним СНС функционерима

Народна странка Трговиште: Станови намењени угроженима додељени локалним СНС функционерима

У Трговишту се додељују кадровски станови високим локалним функционерима, као што су први човек и председник општине Ненад Крстић, али и председнику скупштине општине Трговиште Александру Колићу. Поред родних и породичних кућа које имају два најбогатија човека у Трговишту, већ 7 година Крстић и Колић живе у Врању у кућама које су изградили и реновирали за време вршења власти у општини Трговиште. Уживајући све привелегије, уз бахаћење и расипање новца грађана Трговишта, као и свакодневно путовање службеним возилима од Врања до Трговишта и назад, прва два човека у Трговишту добијају бесплатно станове који су намењени угроженим и социјалним случајевима којих има у великом броју на територији наше општине. Председнику скупштине је потребан стан како би викендом долазио и боравио у Трговишту због лова, а на само 10 метара од зграде у којој ће повремено боравити налази се његова родна кућа. 

Општински одбор Народне странке Трговиште тражи од председника општине Ненада Крстића и председника скупштине Александра Колића да објасне на основу чега су сами себи доделили станове, шта су то урадили за време владавине од шест година па су заслужили станове? Такође тражимо да објасне под којим условима, која је то комисија (ако уопште постоји) и на основу чега су баш они заслужни да добију станове? 

Тражићемо од свих надлежних институција да преиспитају овај случај у Трговишту, а уједно ћемо тражити све одлуке из општинске управе на основу којих се станови додељују. 

Председник ОО Народне странке Трговиште Марко Крстић захтева од председника општине и председника скупштине да сместа престану са понижавањем и уцењивањем становника, а да покушају да зауставе масован одлив младих из Трговишта.

Такође, Општински одбор тражи од председника Србије Александра Вучића да провери своје локалне фунционере, као и одлуке на основу којих су добили станове.

Марко Крстић 
Председник ОО Народне странке Трговиште