Народна странка

Светлана Козић: Напредњачки режим покушава да од грађана направи будале

Светлана Козић: Напредњачки режим покушава да од грађана направи будале

Посланица Народне странке у Скупштини Војводине Светлана Козић позвала је надлежне институције да реаугују поводом коришћења пиротехнике на крововима зграда и окупљања током забране кретања од стране присталица напредњачког режима. Она је рекла да те групе изазивају нереде и покушавају да застраше грађане.

“Да ли то они шетањем у време полицијског часа праве од нас будале? Да ли угрожавају здравље популације ради партијских интереса и њихових личних? Да ли лажу суграђане и на превару од њих добијају глас за наставак овакве атмосфере у друштву? Ми који лупамо у шерпе знамо одговоре на ова питања и управо је то оно против чега се боримо”, рекла је Козић.

Она је додала да ширење мржње у Кикинди отворено заговарају неки напредњачки функционери попут Јована Попескова.

“Попесков је све нас који протестујемо назвао усташама. Распиривање међунационалне мржње у Војводини је паљење фитиља на великом социјалном експлозиву. То смо већ виђали док су ови исти били на власти у облику радикала. Зато смо дубоко свесни колико брзо то мора да се пресече”.

Покрајинска посланица истакла је и да о стању у земљи извештавају многи светски медији.

“Након објава у суседним државама, прича је прешла океан и осванула и у Аустралији. Извештава свет о континуираној медијској пропаганди председника и побуни шерпама. Појављују се чак и текстови сатиричне садржине. Да ли смо ми заслужили да нам се свет смеје?”, упитала је Козић.