Народна странка

Народна странка Суботица: Власт не постоји, она је отета

Народна странка Суботица: Власт не постоји, она је отета

Професор др Мирослав Чавлин, вршилац дужности председника Градског одбора Народне странке Суботица изјавио је да опозиције има онолико колико није била присутна на претходним изборима како кроз странаке које свакако постоје тако и кроз грађане који су бојкотовали изборе.

“Није питање да ли постоји опозиција, већ да ли постоји власт.Власт је талац у рукама властодржаца. Не постоји, она је отета. Сходно томе, на делу је својеврсни државни удар од стране властодржаца који се манифестовао кроз нелегитимне и нелегалне изборе односно октроисану Владу и извршну власт која је производ тих избора. Ово је стање, у коме владајућа олигархија влада, а не врши власт, и која као таква има не само контуре, већ је оличење тоталитаризма”, рекао је Чавлин за Суботичке.рс.

Он је додао да опозиција не може да обавља улогу коју има у нормалним демократијама, односно да буде институционални, корективни фактор власти ради бољитка грађана. 

„Наиме, улога наше опозиције је да буде фактор демократске промене октроисаног система владања ради опстанка, а касније и развоја народа и државе, користећи ваниституционалне форме деловања као што су отпор, бунт, бојкот и слично. Задатак опозиционих странака да артикулишу сва незадовољства, да их предоче и јавности и „власти“, али и да у име грађана на себе преузму сву реакцију и контраударе властродржаца”.

Чавлин је рекао да грађани жуде за ваљаним променама и решењима, али не могу да их остваре сами, појединачно, већ је потребан организован политички оквир.

“Народна странка нуди нови друштвени договор за опстанак Суботице , грађаним и свим друштвеним актерима, који ће грађанима, а посебно младима, донети промене и решења која ће их подстаћи да виде будућност живота и каријере у Суботици и Србији. Народна странка, ће, свакако, тежити да буде стожер окупљања грађана, удружења, покрета, странака и свих друштвених актера у борби за остварење заједничких циљева и вредности”, поручио је Чавлин.