Народна странка

Народна странка Суботица: Срамно поступање режима према „фриленсерима“

Народна странка Суботица: Срамно поступање режима према „фриленсерима“

Поводом ригидног наступа власти према “фриленсерима” Градски одбор Народне странке Суботица изражава негодовање и осуђује поступање режима. Држава би требало да на фер и праведан начин регулише пословање “фриленсера” и да са посебном пажњом брине и заштити оне којима је ова врста рада једини извор основне егзистениције, а не да их економски уништи.

Наиме, многим младим људима је то први и једини посао, па не треба да им због примене режимских мера буде и последњи самосталан посао у Србији. Уместо да као друштво подржимо “фриленсере” режим их своди на уљезе друштва, што свакако није случајно. Очито је на реду још једно утеривање страха, свима који су нашли начина да буду слободни и самостални, а да се учине зависним од “мрвица са стола” и да се сврстају у масу уцењених.

Ово није проблем тамо неке пореске власти и “фриленсера”, него је ово проблем свих нас, ово је проблем и будућности Србије. А решење овог проблема ће увелико одредити, како судбину младих, ангажованих људих тако и будућег смера развоја целокупног ИТ сектора, као једног од наших најперспективијих и најконкуретнијенијих привредних потенцијала. 

Управо су многи градови и места широм Србије остали млађи и са више енергије захваљући управо “фриленсерима”. И Суботица је један од тих градова, која свој развој и перспективу, унаточ депопулационом тренду, може градити управо на таквој врсти ангажмана младих и креативних људи и тиме унапредити целокупни развој самог града и региона.

Суботица треба да буде лидер и да јој буде приоритет прављење амбијента који привлачи “фриленсере”, а не да “фриленсере”, који су наши суграђани, лиши било какве бриге и подршке локалне друштвене заједнице.    

Градски одбор Народне странке Суботица овај вид самосталног рада путем интернета препознаје као један од најперспективнијих, који као такав заслужује сваку врсту подршке, а не  небригу и његово гушење и уништавање у самом зачетку. Чак, шта више, та област потребује озбиљне субвенције и улагање државе. И делић од оног колико режим издваја средстава за привилеговани крупни капитал, био би за почетак и више него довољан.

Променом овог режима и преузимањем одговорности Народна странка ће посебно подржати све грађане који настоје да живе од свог самосталног рада, попут “фриленсера”.  Област рада преко интернета ћемо уредити тако да ће моћи свако, слободно и без страха, да ради на своју и друштвену добробит. Сходно томе, Градски одбор Народне странке Суботице тражи правду за „фриленсере” и да она као таква постане законом загарантована.

Градски одбор Народне странке Суботица