Народна странка

Народна странка Стара Пазова: Новац из буџета определити за лечење деце и младих

Народна странка Стара Пазова: Новац из буџета определити за лечење деце и младих

Председник Општинског одбора Народне странке Стара Пазова Слободан Илић позива општинску власт да средства у буџету Oпштине намењена за новогодишње прославе (концерти, новогодишњи коктели, новогодишњи ручкови, поклони...) преусмери за лечење деце са територије наше општине којима је потребна финансијска помоћ за лечења тешких болести у иностранству, а које не покрива Фонд за здравствено осигурање Србије.

„Сведоци смо да животи многе деце у Србији зависе од хуманитарних акција које организују сами грађани и поједине хуманитарне организације и да се понекад у задњи час прикупе средства неопходна за лечење деце у иностранству“, рекао је Илић.

„У нашој општини имамо двоје младих за које су тренутно у току акције сакупљања помоћи, Стефана Суботића, младића од 22 године из Белегиша, који болује од акутне лимфобластне леукемије и којем је потребна трансплантација коштане сржи која ће се обавити у Немачкој за коју су грађани недавно сакупили довољно новца и Ању Вујновић, девојку од 18 година из Војке, којој је дијагностикован тумор на малом мозгу и која у јануару 2021. године треба да отпутује на лечење у Солун“, изјавио је Илић.

Илић, који је и потпредседник Извршног одбора Народне странке, позвао је грађане да потпишу петицију „ДА ЗАСИЈА ДЕЧИЈИ ОСМЕХ, А НЕ ТРГ“ и тако подрже акцију преусмеравања средстава из буџета свих општина у Србији за лечење деце и младих.

„Пред Скупштином општине Стара Пазова ће се ускоро наћи предлог буџета за 2021. годину и сви одборници, а нарочито владајуће већине, требали би да буду свесни да од њихове одлуке зависе животи младих људи. Сигуран сам да би оваква одлука Скупштине општине наишла на огромну подршку свих грађана наше општине“, закључио је Илић.