Народна странка

Сраман поступак против председника и потпредседника ГрО Врање; СНС батинаши под заштитом

Сраман поступак против председника и потпредседника ГрО Врање; СНС батинаши под заштитом

Народна странка најоштрије осуђује покретање неоснованог предистражног поступка против председника и потпредседника Градског одбора у Врању, Ђорђа Ристића и Драгана Павловића. Очигледно је да је у питању чин политичког притиска и прогона због опозиционог ангажовања. 

"Реч је о класичној замени теза где се жртве представљају као насилници, а прави нападачи као жртве, а све с циљем нашег застрашивања и одустанка од опозиоционог деловања”, рекао је Ристић на конференцији за медије.

Ристић и Павловић су добили позиве за саслушање због сумње да су на дан гласања за Националне савете националних мањина у Србији (4. новембар 2018), на бирачком месту у Народном универзитету наводно починили кривично дело "спречавања одржавања гласања".

“Нити полиција, нити тужилаштво до данас нису прибавили снимке са сигурносних камера Народног универзитета које су кључан доказ о ономе што се догодило јер би показале да, не само да нисмо били на том бирачком месту, већ нисмо били ни у дворишту Универзитета”, истакао је Ристић.

Он је подсетио да су њега и Павловића тог дана испред страначких просторија у Улици кнеза Милоша "напала и брутално претукла четворица активиста владајућег СНС-а".

“То су Божидар Поповић, Милош Антић, Стефан Костић и особа коју знамо само по надимку Мишко Голубар. Ми смо против њих 15. новембра поднели кривичне пријаве и чекали осам месеци да по тим пријавама ОЈТ покрене поступак против њих. Уместо тога добили смо позив за саслушање заказано за 12. септембар ове године и то у својству осумњичених”, казао је председник ГрО Врање

Потпредседник Градског одбора у Врању Драган Павловић упозорио је да “ова недемократска власт” покушава да се обрачуна са политичким неистомишљеницима монтрирањем судских процеса.

“Апелујем на правосудни систем да свој посао ради савесно и праведно и не учествује у оваквим политичким прогонима”, поручио је Павловић.