Народна странка

Народна странка Сомбор: Суграђани се ослобађају страха

Народна странка Сомбор: Суграђани се ослобађају страха

Народна странка, истински опозиционо опредељена, демократске оријентације и устројства, уз неговање традиционалних вредности, стиче све више присталица широм Србије, јер у њој грађани препознају снагу која ће бити носилац будућих демократских промена и један од главних актера уклањања са власти актуелног ауторитарног и однарођеног режима.  

И сомборски огранак Народне странке, из дана у дан, има све више симпатизера, а да су се грађани “слободног и краљевског града” дефинитивно ослободили страха, сведочи и недавно покренута акција прикупљања потписа за слободне изборе, када су Сомборци листом прилазили нашем штанду, стављајући свој параф за слободу, демократију и бољу будућност. 

Очекује се да овдашње повереништво врло брзо формира и Градски одбор, за који се већ сада може рећи да ће бити један од најквалитетнијих у Војводини, па и целој Србији. 

Грађани виде Народну странку као истински супротстављену  актуелном режиму, посебно у Сомбору, где су остале опозиционе партије и групације практично, у стању “хибернације”, а оне који су изашли на лажне, Вучићеве изборе, већина више и не доживљава као опозицију 

Стога ће у одсудном тренутку бити: сви они, са једне стране, а ми са друге.  

Овај режим дефинитивно прави државу за себе и своје чланове, а сви ми који мислимо другачије, имамо две могућности: да “легнемо на руду” и приђемо им, или да срећу потражимо негде далеко, у туђини, у некој уређеној, демократској земљи, где се поштују закони, правила и прописи, и где о свему не одлучује један човек, као „апсолутни господар судбина“.  

Ипак, како видимо, почињу обрачуни, хапшења, међусобна денунцирања унутар владајућих структура, принуђени су да сами уклањају своје “пајсер бригаде”, а све то вероватно, претходи њиховом потпуном урушавању.  

То само значи да ће врло брзо доћи дан када ћемо се опредељивати: јесмо ли само за “њихову децу”, или пак, за сву нашу децу! 

Повереништво Народне странке Сомбор