Народна странка

Народна странка Сомбор: Хелидром и остала чуда

Народна странка Сомбор: Хелидром и остала чуда

Према Нацрту плана генералне регулације на простору месних заједница Стара Селенча, Нова Селенча и Селенча, у Сомбору, који ће бити на јавном увиду до 4. марта, у нашем граду је, осим осталог, планирана и изградња хелидрома! 

У исто време, према подацима из Нацрта, број становника се на подручју те три месне заједнице, од последњег пописа 2011. године, смањио за око две и по хиљаде, половина становника је старија од 50 година, а свега 13,5 одсто житеља је млађе од 15 година. Нимало охрабрујући подаци.

Немамо ништа против бриљантне идеје о подизању хелидрома (за неупућене то је узлетно – слетна писта за хеликоптере), треба пратити модерне трендове у свету, а осим што су предвиђени за слетање хеликоптера, на хелидроме ће моћи да слети још понешто – дронови са људском посадом, рецимо, а можда и они летећи аутомобили чију је  производњу, у сарадњи са Кинезима, пре неколико година најавио лично председник. 

Међутим, можда би приоритетније било зауставити негативни демографски тренд, да уместо хелидрома и сличних “дромова”, мало порадимо на привлачењу инвеститора, јер све што је младо, способно, школовано, масовно бежи из нашег града, у потрази за послом и бољим животом.  

На крају се питамо: да ли ће са тог будућег, хелидрома, једнога дана, и последњи становник Сомбора, узлетети у “бољу будућност”, остављајући иза себе, на тлу, оно што је некада с поносом називано Раванград?  

Повереништво Народне странке Сомбор