Народна странка

Саша Арсић: Зашто ћути народни посланик Митровић?

Саша Арсић: Зашто ћути народни посланик Митровић?

Председник Општинског одбора Народне странке Бујановац Саша Арсић упитао је народног посланика  Ненада Митровића, иначе из Бујановца, да ли је “у Скупштини Србије само да би ћутао и примао плату, или да као народни посланик заступа интересе грађана општине из које долази”.

“Ако је нетачно то што је други посланик из Бујановца, Шаип Камбери, изнео у Скупштини о стању у држави и општини, зашто се Митровић није јавио за реч да демантује Камберија? Ако је противзаконито истицање албанске заставе на државним институцијама зашто се Митровић не изјасни поводом тога и реагује, или је важно да се ћути, да се примају дневнице?” упитао је Арсић.

Народна странка Бујановац има замерке и на доделу субвенција из Координационог тела, оцењујући да су предузетници из српске заједнице оштећени, а да посланик Митровић не реагује ни на то.

“Како је могуће да албанске фирме добију 12 милиона динара, а српске фирме 3 милиона? Митровић се жали да није у општинској власти, али Координационо тело контролише влада Републике Србије коју он у скупштини подржава, па нека објасни народу зашто се овако распоређују средства и са којом намером, а таква је пракса последњих 8 година “, рекао је Арсић.

Он је напоменуо да Срби добијају тек 25 одсто субвенција, а Албанци 75 одсто,  док о томе одлучује орган који није под ингеренцијом општине, већ под директном надлежношћу Владе Републике Србије.

“Кажите народу у Бујановцу, посланиче Митровићу, шта је тај исти народ добио када вам је указао поверење на изборима 2020, не шта сте ви добили, већ обичан народ, привреда и инфраструктура у општини”, поручио је Арсић посланику.

Народна странка Бујановац закључује да Влада Србије може решити локалне проблеме и без општинских власти, ако би имала вољу за то и ако би било неког да им укаже на проблеме.