Народна странка

Ријалити шоу Александра Вучића у Гроцкој

Ријалити шоу Александра Вучића у Гроцкој

"Партијска књижица никога неће сачувати од одговорности. Ово је порука за све на локалу да се не играју", славодобитно узвикну Александар Вучић на конференцији за штампу поводом хапшења Драгољуба Симоновића.

Четрдесет дана након тога из притвора је пуштен Симоновић, некадашњи директор" Железница Србије", а садашњи председник Општине Гроцка, председник Општинског одбора и члан Главног одбора СНС-а, само овог пута без конференције за штампу.

Када је Народна странка поставила питање легитимитета руководства Општине Гроцка чији је председник у притвору, незванични градоначелник Београда Горан Весић одговорио је да је то питање за грочанску скупштину и Општински одбор СНС-а који има апсолутну већину у њој.

Илузорно је очекивати да човек који је показао и доказао своју људскост поднесе оставку на место председника Општине Гроцка, као и да локални одборници самоиницијативно поднесу захтев за његову смену. Међутим, поставља се питање како је могуће да је и даље председник Општинског одбора и члан Главног одбора СНСа, човек кога је Вучић оптужио за тешко кривично дело. Одговор је једноставан, у питању је само још један чин у представи председника Србије. Случај Драгољуба Симоновића искоришћен је за мало тапшања по рамену домаћих и страних званичника за очување медијских слобода у Србији и жељом да се поврати неки проценат нарушеног рејтинга. Сада је јасна и споменута порука људима са локала, сви ћете бити искоришћени ако то доноси повећању рејтинга Александра Вучића за 0,01 %.

Суштински, апсолутно ништа се није променило. Човек који је гласно смењен као "бахати" директор, тихо постаје председник општине, човек који је гласно ухапшен, тихо је пуштен на слободу, очекујемо и да буде награђен за 40 дана искушења у притвору, а новинар коме је запаљена кућа и даље ће живети у страху као и до сада.

Жељко Вагић
председник ОО Народне странке Гроцка