Народна странка

Народна странка Раковица: Средњовековна управа Раковице

Народна странка Раковица: Средњовековна управа Раковице

На упозорење Народне странке Раковица да све своје активности и поступке треба да спроводи у оквиру закона и прописа, Управа ГО Раковица огласила се срамном изјавом којом показује до које мере је корумпирана и приватизована. Поменута Управа обавештава јавност Раковице да има сазнања да су "марљивост" и "љубазност"  особине које поседују само запослени из редова Српске напредне странке и њених беспризорних коалиционих партнера, а даса друге стране чланови опозиционих странака, ма којој служби да припадају, ма који посао да обављају, они ће увек бити - " Јеремићеви јуришници и Ђиласовци".

Држава Србија, као законодавац, предвидела је могућност да ће одређени државни органи покушати злоупотребу службеног положаја, те је предвидела и донела Уредбу о оцењивању службеника, баш да би особе средњовековног сензибилитета онемогућила да самовољно и произвољно карактеришу, злостављају и малтретирају запослене у овим органима. Да ли је потребно уопште истаћи да Управа ГО Раковица не поштује готово ништа од аката које ова Уредба садржи и да противно законима омогућава иживљавање чланова једне странке над члановима других политичких странака?

Народна странка још једном позива надлежне у Управи ГО Раковица да избегавају паушалне, незаконите, нестручне и непрофесионалне описе својих службеника, произвољне и субјективне поделе на оне који "желе" да раде и на оне који "не желе" да раде, ванзаконске категорије као што је "максимална љубазност" и да свој ангажман реализују у оквирима правне државе, на шта их и закони обавезују.

Најзад, Народна странка вас позива да објасните зашто на неправним решењима ових "нељубазних, непрофесионалних радника који не желе да раде" стоји да се они ангажују на нижим пословима "због потребе посла", "због увећања обима посла", "због немогућности да запосле нове раднике", "због одсуства радника који користе годишњи одмор"...

Зар заиста Управа нема бољих, љубазнијих и вреднијих радника од поменутих чланова опозиционих странака, зар они такви никакви, према вашим субјективним и приватним запажањима, морају да помажу "вредним и љубазним професионалцима" из СНС који очигледно је - не успевају да ураде послове, зар ваши руководиоци одељења не умеју да направе план рада или коришћења годишњих одмора, зар нисте дужни да такве ниже послове прво понудите запосленима са одговарајућом стручном спремом? Или сматрате да закони и прописи ничему не служе, да су мртво слово на папиру?

На крају, морамо да изразимо отворену сумњу у то да сте ви као руководилац Одељења за имовинске послове и Јавни правобранилац имали било какав законит увид у рад службеника Управе, тако да сигурно са вашим приватним и субјективним проценама и личним ставовима, а пре свега незаконитим, нисте позвани да учествујете у криминалној изради неколико верзија Правилника о систематизацији пре него што сте постављени на садашњу функцију. Али, можда постоји и један доказ да сте ипак присуствовали таквим незаконитим и несавесним радњама у режији хапшених и осуђиваних лица, због чињенице да је ваш рођени брат са својих 50 година и завршеном Средњом машинском школом постављен за шефа непостојеће Канцеларије за младе ГО Раковица, која служи за прање новца из спољних извора, да му је додељен посебан кабинет и купљен нов намештај. Прича се да воли да доручкује слане палачинке на Славији, али само оним данима кад дође на посао, тамо негде иза десет сати...

Он вероватно испољава огромну "жељу да ради" и "максимално је љубазан", јер других квалификација нема, осим што је брат начелника Управе ГО Раковица. Да ли знате, госпођо Шкорић, да је пре вашег брата Канцеларију за младе водио ухапшени Бојан Богдановић? И ви сте себи дали за право да износите личне квалификације и утиске о нечијем раду?

Народна странка Раковица