Народна странка

Народна странка Раковица: 'Роџер' овер Раковица

Народна странка Раковица: 'Роџер' овер Раковица

Градска општина Раковица набавила је "Роџер", нови софтвер за евиденцију радног времена како би, према њиховим речима, побољшали ефикасност рада управе. То значи да ниједан бот са напредњачком дипломом неће више каснити на аутобус који  вози на страначки митинг, а захваљујући "Роџеру" биће времена и за сендвич, сокић, али и нешто жестоко. "Роџер" ће евидентирати и изласке због наступа на страначким штандовима и промоцијама, због лепљења плаката, убацивања летака у сандучиће и других послова општинске управе.

Наравно да ће просечан становник Раковице да се запита у чему је разлика када неспособни кадрови са поклоњеним дипломама долазе на посао на време или касне? Ионако само прочитају новине, поједу бурек и попију кафицу. Ефекат рада је нула, корист за општину такође, осим за оне оскудне кадрове којима је највећи радни и професионални успех баш то што су на време дошли на посао. Или за оне који општинске канцеларије, струју, воду, телефон и интернет користе за страначки рад, пишу коментаре и ботују, а таквих је највише. Њих грађани Раковице скупо плаћају да од задатих речи склопе сувислу реченицу у коментару на неки политички текст. И ту ће "Роџер" да помогне, повећаће број радних сати, али и рачуне за струју, воду, телефон... на "радост" свих грађана Раковице који то плаћају. А плаћају грађани и председника који уместо факултетске, још увек стиче деда Борину диплому и знање са "животног факултета", настављајући тако на свој начин малерозну традицију са помоћницима председника...

Ипак, много је и оних који ће за "Роџера" остати недодирљиви. То су најближи рођаци и пријатељи напредњачких функционера на високим положајима. Они примају велике плате, воде се као запослени, али на посао не долазе, не мешају се са обичним радницима. Они ће за "Роџера" остати тиха патња, скривена жеља, неоткривени напредњачки континент. Ту грађани виде шљам, а напредњаци шансу за развој своје странке.

"Роџеру" нико не завиди, упустио се у посао евидентирања незаконитости, подвала, ескиваже и изигравања правне државе и нарушавања правног поретка, упустио се у посао који нису успели или желели да доврше ни полиција, тужилаштва, судови, ревизије, инспекције, надзорни, контролни и други органи државе који своје оштрице ломе већ осам година пред вратима управе чију ефикасност покушава сада да побољша један софтвер, када је већ људски фактор потпуно заказао.

Повереништво Народне странке Раковица