Народна странка

Народна странка Раковица: Одговор председнику општине

Народна странка Раковица: Одговор председнику општине

Председниче oпштине Раковица,

Приметили смо да наше објаве привлаче Вашу пажњу и да скоро све што напишемо изазове Ваш одговор, због чега сматрамо пристојним да и ми Вама одговоримо.

Као и увек, у свему што радите Ви и ваша странка, у сваком вашем саопштењу искривљујете стварност. Пуно је лажи, обмана, манипулација, полуистина, због чега не чуди да Вашу реакцију увек изазове искључиво када неко о владавини СНСа напише истину. Сва ваша енергија је усмерена на заштиту мафијашке хоботнице којој припадате.

Знате и Ви добро да се Ви, и поред функције коју вршите, мало за шта питате и да је у вашој мафијашкополитичкој организацији увек главни неки локални шериф, неки возач, секретарица и сл. јавности неприметан, који вам даје инструкције шта и како да радите. Зато су и изабрали Вас као марионету, јер њима не треба неко ко је дорастао послу којим би требало да се бави.

Зато је тужно читати Ваше саопштење у којем се кријете иза грађана Раковице и спочитавате нам да смо наводно увредили грађане. Управо супротно МИ СЕ ОБРАЋАМО ИСКЉУЧИВО ВАМА И СТРАНЦИ КОЈОЈ ПРИПАДАТЕ, а у интересу грађана Раковице јер, веровали или не, и ми смо грађани Раковице и стало нам је до oпштине у којој живимо, зато што смо ту одрастали, школовали се, ту гајимо своју децу, ту живе наше комшије, пријатељи и рођаци, ту радимо послове од којих издржавамо своје породице.

Тачно је да је језик којим смо писали био груб, али није то Вас забринуло. Вас брине што је све написано истина. А начин на који смо вам се обратили је такав јер, на жалост, то је језик који ви и ваша странка разумете. Ту културу, или боље рећи некултуру дијалога, је у нашем друштву запатила и већ годинама негује ваша странка, која грађане дели на неподнобне и подобне, на патриоте и издајнике, на Србе и неСрбе, на оне који воле Вучића и оне који га не воле, где подобне велича и слави, а неподобне сатанизује на најгоре могуће начине, пали им куће, пребија, отпушта, шиканира.

Зато је лицемерно Ваше скривање иза грађана Раковице.

А истина је следећа:

Народна странка постоји тек три године и никада није вршила власт ни на републичком нивоу, нити у општини Раковица. Осим неколицине појединаца, укључујући и лидера странке Вука Јеремића, НАРОДНУ СТРАНКУ ЧИНЕ УГЛАВНОМ ЉУДИ КОЈИ НИКАДА РАНИЈЕ НИСУ БИЛИ НА ВЛАСТИ, нити су се бавили политиком. Људи који воде странку су готово сви остварене личности, са оствареним каријерама који политику не виде, попут Вас, као прилику за лично богаћење, већ су се удружили због заједничке мисије да од Србије направе уређену и успешну државу у којој ће вредни и способни моћи да зараде, а они којима је потребна помоћ добити од државе подршку.

Када у странци имате тако снажне личности, а не полтроне, као што је то случај у СНСу онда о политици и деловању странке не може одлучивати један човек, већ се у странци чује мишљење сваког и одлуке доносе применом највиших стандарда демократске процедуре.

Зато немојте нама спочитавати да смо ми на било који начин учествовали у стварању садашњег неподношљивог стања у држави и друштву, јер је јасно да тиме само прикривате своју неспособност и неуспехе. На власти сте већ девету годину и имали сте скоро читаву деценију времена да све што сте сматрали да је лоше и да може боље исправите. Али ви то нисте учинили, већ сте друштво уназадили и поделили.

Наше је мишљење да сте ви само једна од марионета СНСа чији је први посао у животу да води општину од 130.000 становника, а нисте квалификовани да водите ни месну заједницу од 1000 грађана.

За два мандата и буџетом којим сте располагали могли сте направити од oпштине Раковица оазу у Београду, просперитетну и богату, а Ви се хвалите са пар километара асфалтираних улица и пар километара споредних путева направљених искључиво вашим гласачима, које сте свакако били дужни да направите, док су вам најфреквентније и кључне саобраћајнице у очајном стању.

Ако нисте знали, периодично асфалтирање путева спада у редовно одржавање, као што сваких неколико година окречите свој стан, и није нешто што би требало да истичете као велики успех. Велики успех чине велики пројетки, а не редовно одржавање локалних путева и реновирање паркова, што би требало да буде минимални стандард.

Обавеза према грађанима Раковице је било и има их много, од комуналног реда до развоја инфраструктуре и предузетништва, али ваша странка није прстом мрднула за грађане, за које не осећа никакву одговорност, већ искључиво за своје џепове и џепове својих послушника.

У згради општине боље би било да се постарате да свако ради свој посао и да не шиканирате запослене који су према вашим критеријумима неподобни, већ да на најодговорнија места постављате најспособније. Да спречите да запослени у општини ботују и не раде ништа друго, а да примају плате од народних пара.

О нелегалној градњи СНС миљеника широм Раковице могле би се књиге написати, о стотинама хиљања евра мита и корупције за издавање грађевинских дозвола, о извлачењу општинског новца преко тзв. буразерских послова и невидљивих тендера, изградње потемконових села, плаћања непостојећих културних догађаја и спортских манифестација.

Свели сте 130.000 грађана Раковице на једну велику пијацу и свега пар пијачица са 5-6 тезги, на којима при томе влада комунални хаос, направили плодно тло за корупцију где тезге добијају привилеговани и који имају да их плате.

Хвалите се једним мањим паркингом и понтоном на језеру у Реснику, а требали би прво да грађанима кажете, јер они први имају право и морају да знају истину, колико је то језеро загађено пестицидима околних њива и фекалним водама, и да сачините и реализујете план да се то језеро очисти, јер док се то не уради оно је неупотребљиво.

Кажете нисте ви довели фабрике за прераду опасног отпада Митеко и Јунириск, али сте ви наставили са њима да сарађујете и жмурите на тровање грађана Раковице. Врало је лако ономе ко је на власти да уколико то заиста жели утврди шта се дешава у било којој фабрици. Уместо тога ви саучествујете у злочину према јавном здрављу грађана Раковице и не само да сте неспособни, већ и с намером од грађана Раковице прикривате информације о правим размерама загађења. Једна одговорна општинска власт би најпре направила једно озбиљно истраживање о броју и врстама плућних и других обољења у најугроженијим насељима у близини тих фабрика.

Једино у чему сте добри, а што је у искључивом циљу ваше страховладе и гушења сваког другачијег мишљења и изношења истине о неделима ваше странке је да и полицију Раковице ставите под своју страначку контролу, која реагује на један позив раковичког локалног шерифа Мирослава Миличковића, као да је његово приватно обезбеђење.

Све ово добро знамо, све ово нећемо Вам ћутати, јер ми нисмо напредњачка лажна опозиција, већ ћемо наставити да пратимо ваш „рад“ и информишемо грађане Раковице о нашим сазнањима. Долази време када ћете све више и све чешће имати прилике да чујете истину о вама.

Како ћемо живети у општини Раковица тренутно зависи искључиво од вас, иако промена власти се ближи. Знате ви добро колико је грађана изашло на изборе и да је са све СПСом, лажном опозицијом, Шапићем, Сергејем и другима, у Београду гласало свега тридесетак % бирача.

Ваша подршка се топи зато што су вас грађани прозрели.

Зато је наш добронамеран савет да промените вашу насилну реторику, да не глумите жртве већ преузмете одговорност, да опозицију не третирате као непријатеља државе, већ као нормалну и корисну појаву у демократском друштву која ће вам указивати где грешите, јер ово је ипак општина где сви заједно треба да живимо.

Морате бити свесни да вас се ми не плашимо, морате бити свесни да нас нећете ућуткати, морате бити свесни да страх који сте посејали у народу је све мањи и да лако прелази у своју супротност. Наш народ каже како сејеш, тако жањеш. Последњи је час да се дозовете памети!

Повереништво Народне странке у Раковици