Народна странка

Народна странка Раковица: Да ли ће Раковица прва издати Вучића?

Народна странка Раковица: Да ли ће Раковица прва издати Вучића?

Раковички бос Милосав Миличковић провукао се још једном кроз иглене уши током  перестројке у врху криминалне организације која је у Србији узурпирала све нивое власти. Његов удворичко-прелетачки маневар уродио је плодом, окренуо је леђа Небојши Стефановићу, човеку који га је читавих девет година држао на функцији у високој политици, упркос његовим скромним квалитетима и способностима, као и противљењу врха странке. Миличковић се вратио својој старој пракси забрањених функционерских кампања и свечаних отварања помоћних зграда, реконструисаних тоалета и клацкалица. Увек, наравно, у друштву макета које је поставио на чело општине, јавних установа и предузећа.

Са места државног секретара он је критиковао своје дојучерашње шефове да се боре само за места у Влади и да су заборавили на рад са чланством. Миличковић је својевремено на исти начин издао и пустио низ воду свог идејног творца Војислава Шешеља, човека који је за њега учинио и више него што је то учинио одметнути Стефановић. А како раковички шериф ради са чланством најбоље говори чињеница да баш у Раковици уз тихи бунт они окрећу леђа Миличковићу, све је мање оних који су спремни да из својих удобних фотеља скачу на сваки његов миг, да их превозе као крезубу руљу на страначке скупове, да глуме спонтано окупљене грађане и да играју корона колце дивећи се новој градској естетици весићевске естетике.

Баш као што смо до сада и навикли, раковичка политичка сцена и даље обилује трагикомичним ситуацијама, од оних са присилном имунизацијом у бирачким упориштима, до смехотресних ситуација у којима се хулигански пупољак на челу општине слика како доручкује са радницима једног јавног предузећа. Како поменути нема ништа више школске спреме од честитих радника, онда то делује прилично дегутантно. Радни стаж и професију да и не помињемо. Перад коју Миличковић гаји у некадашњој згради Општине Раковица често нас својим одговорима постиди, јер њихова саопштења стварају много лошију слику о њима него што је за очекивати.

Раковица је и даље шампион Београда по прљавштини, комуналном нереду, лошим саобраћајницама, лошем превозу, лошем снабдевању, загађености ваздуха, воде и земљишта, дивљој градњи, недостатку вртића, злоупотреби службеног положаја и одсуства правне државе.

Народна странка Раковица