Народна странка

Народна странка Раковица: Деца изнад политике

Народна странка Раковица: Деца изнад политике

Народна странка Раковицa придружује се апелима ђака, родитеља и наставника Основне школе "Иво Андрић" у Раковици у којима од надлежног министарства захтевају да не смењује већ постављену директорку школе. Иза избора директорке из сопствених редова стоји цео колектив основне школе, као и велика већина родитеља и ђака.

Народна странка апелује на надлежно министарство да се овог пута руководи одлукама и препорукама струке, баш као што је то случај у борби против опаког вируса. Министарство просвете морало би да се угледа на своје колеге из Министарства здравља, где се жеље и препоруке људи са прве линије борбе поштују и спроводе, а политика бар на кратко оставља по страни.

Тако је у овом случају просветна струка изабрала свог кандидата,  стручно оспособљеног просветног радника са искуством. Само са квалитетним кадровским решењима, поручују њене колеге, можемо успешно да се супротставимо навали некултуре, неписмености, неморала и других негативних друштвених појава.

Народна странка апелује на Министарство просвете да не дозволи уплитање политике у ствари од највеће важности за једно друштво, јер брига о деци и њиховом образовању је свакако ствар највишег приоритета и изнад је сваког другог интереса.

Повереништво Народне странке Раковица