Народна странка

Народна с​​​​​​​транка Раковица: Да ли се у Раковици прикрива велика пљачка државне својине?

Народна с​​​​​​​транка Раковица: Да ли се у Раковици прикрива велика пљачка државне својине?

Грађани Раковице и Београда веома су узнемирени причама које до њих долазе из редова Управе Градске општине Раковица. Разлози за овакву узнемиреност потичу од информација о хапшењу Бојана Богдановића, доскорашњег помоћника председника ГО Раковица. Богдановић је био помоћник, сада већ бившем председнику општине Владану Коцићу.

У интересу јавности, позивамо надлежне органе градске општине, полиције и надлежног тужилаштва да у јавност изађу са саопштењем у којем ће потврдити или негирати гласине које долазе из општинске управе. Незванично смо сазнали да је Богдановић ухапшен због проневере новца од протизаконите продаје тридесетак станова у власништву државе и да је његово хапшење резултат истраге коју је спровела Служба за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова. Јавност оправдано износи сумње у то да је један човек могао да организује превару оволиких размера и са разлогом од надлежних захтева да објаве имена свих који су учествовали у незаконитом отуђивању државних станова и њиховој препродаји.

Да ли су тачне гласине да су се осумњичени бранили исказима о наводној крађи печата из сефа председника општине, као и да ли је такво дело учињено, да ли су починиоци откривени, и да ли је, и код кога, пронађен новац од продаје станова?

Јавност има оправдан интерес да буде обавештена о истинитости ових гласина јер, уколико су оне тачне, ради се о стицању противправне имовинске користи у износу од најмање милион и по евра, и то баш од стране запослених у органима који су били надлежни за законито управљање повереним некретнинама. Народна странка, у интересу јавности и грађана, неће престати да поставља питања док се не утврде све чињенице у вези ових криминалних дела, док се не утврди са ким је све Богдановић саучествовао у извршењу ових дела, имајући у виду, пре свега, да помоћник председника општине нема никакве надлежности и овлашћења, осим оних саветодавне природе.

Од надлежних очекујемо да утврде чињенице и обавесте јавност о томе да ли је у току још једна велика афера локалног типа, попут афере Јутка у Брусу или Симоновић у Гроцкој, која се тренутно одвија иза очију јавности?

Повереништво Народне странке Раковица