Народна странка

Народна странка Раковица: Будућност Раковице - деда Бора!

Народна странка Раковица: Будућност Раковице - деда Бора!

Општина Раковица изабрала је новог председника. Напредњаци нису журили јер знају да њихова кадровска решења са собом носе многе опасности. Председник, дипломирани економиста Милош Симић,  преузео је дужност, захвалио се Коцићу што је наставио да иде "путем који је Миличковић зацртао", обећао да ни он "неће скренути са тог пута" и одмах прионуо на решавање горућих проблема Раковице - отишао је у посету деда Бори из Срзентићеве улице и однео камару плајваза у неку школу у Реснику. Надајмо се да се дан неће по јутру познавати, а новом председнику даћемо прилику да се докаже. Остало је само непознато када је председник дипломирао, као и тачан назив установе у којој се то наводно догодило.

Својевремено је Мирослав Миличковић на сличан начин започео свој мандат. Био је тада много амбициознији од млађаног Симића и уместо деце из Ресника, одлучио је да обрадује децу у свом родном месту на Косову и Метохији. Како у родно место није могао празних руку, а желео је мало и да се покаже, одлучио је да им понесе лаптопове које је Општина купила за раковичке прваке. И мобилне телефоне који су били повезани са полицијом Раковице. Родитељи покрадених ђака су негодовали и не слутећи да ће таква зла судбина пратити Раковицу кроз читаву наредну деценију.

Раковички шериф Миличковић наставио је и након бекства из фотеље председника општине да управља финансијама Раковице. Средства је распоређивао по веома једноставном принципу - тамо где је било гласача СНС, било је и средстава, док су делови Раковице где су напредњаци бележили слабе изборне резултате били предодређени за тихо пропадање. На урбане делове Раковице мисли се једино кад треба отети плацеве или некретнине или зидати нешто своје.  Оно што Миличковић ради у Раковици, својевремено је Тито радио Србији. А становништво је временом све више сиромашило, почев од девесетих година, када су раковичку индустрију уништили радикалски директори, до данас,  када је купују напредњачки тајкуни. 

Урбани део Раковице приходује са три четвртине прилива, а враћа му се само једна четвртина средстава. Тако се гласови купују већ осам година. Купују се и разним излетима, грађевинским материјалом, огревом, зимницом, поклонима, курсевима, течајевима, ваучерима, готовином и на друге начине, и на штету свих становника Раковице. Јавна добра и средства прелазе у посед физичких лица. Да замажу очи, напредњаци у насељима повремено офарбају клупице и почисте смеће, у складу са својим квалификацијама. 

А они прваци, данас су порасли, добили лаптопове од својих родитеља, купили мобилне телефоне, али штета коју криминална политика напредњака наноси њиховим школама, игралиштима, путевима, насељима, инфраструктури, здрављу, животној средини, економији и развоју Раковице, никада неће бити надокнађена.

Повереништво Народне странке Раковица