Народна странка

Протест у Врбасу као почетак „буне против дахија“

Протест у Врбасу као почетак „буне против дахија“

У Врбасу је по други пут одржан протест #1од5милиона, а окупљенима на платоу испред Центра за физичку културу „Драго Јововић“ обратили су се потпредседник Народне странке Светозар Чиплић, као и писац Марко Видојковић.

Чиплић који је уједно и професор на Правном факултету у Новом Саду, поручио је Врбашанима да слобода нема цену, као и да учесници протеста шетају да би повратили нормалност у земљу.

„Грађани су се ослободили страха пре два месеца када су почели да шетају и да се буне. Тај страх се преселио у редове напредњачког режима“, рекао је Чиплић.

Он се обратио педседнику Србије поруком да се на улицама дешава „буна против дахија“.

„Александре Вучићу, ове шетње по целој Србији представљају трећи српски устанак“, истакао је Чиплић и додао да су Вучићеве карамиле дахије, а да су они који шетају Црни Ђорђе.

Учесници протеста су затражилије оставку председника општине Врбас, као и престанак финансирања режимских медија из буџета општине.

Протест је завршен перформансом у коме су подељени црвени картони које је више од 1500 окупљених грађана доделило општинарима, због прогањања запослених који су износили политичке ставове.