Народна странка

Народна странка Панчево: Недговорност градске власти замало довела до трагичних последица

Народна странка Панчево: Недговорност градске власти замало довела до трагичних последица

Градски одбор Народне странке Панчево оштро реагује поводом избијања пожара у предузећу ''Промист'', некадашњој фабрици стакла.

Наиме, сведоци смо да већ месецима уназад како организације, тако и грађани Панчева указују на то да се опасни отпад складишти у овим постројењима и да није безбедно ни за животну средину, а ни за животе људи у нашем граду. Данас смо били сведоци пожара, који је могао да изазове последице које би биле горе од оних у Бејруту, које смо могли да видимо. Наше питања су – ко је дозволио да се без дозволе овај отпад складишти у Панчеву? Како је могуће да нико од челних људи града већ месецима не реагује на апеле грађана по овом питању? Да ли ће надлежне институције испитати цео случај и позвати на одговорност лица која су довела до овакве ситуације? Када ћемо имати објективни извештај о квалитету ваздуха у нашем граду?

Постоје ствари којима није место у политици, а здравље наших грађана је управо то. Морамо да реагујемо сви као Панчевци и да се боримо за све људе у нашем граду. Вечерашњи пожар је опомена, могао је да има много веће, чак и трагичне, последице. Апелујемо на градску власт да овај проблем реши и да омогући грађанима да без страха и нормлано живе у свом граду.

Народна странка Панчево