Народна странка

Народна странка Обреновац: Недопустиво да Чучковић опет буде на челу општине

Народна странка Обреновац: Недопустиво да Чучковић опет буде на челу општине

Ових дана смо жалосни сведоци да се, после нелегитимних и од стране већег дела опозиције, бојкотованих избора, убрзано формира нова (стара) локална власт у Обреновцу. Милорад Грчић и некадашња узданица Г17+ и прелетач, Мирослав Чучковић, договарају нову обреновачку једнопартијску власт на локалу.

Такође, желимо да скренемо пажњу на навику ове власти да своја предизборна обећања заборавља неколико дана после избора. „Обећање – испуњење“ главна је реченица твитер „звезде" Мирослава Чучковића, кад жели да покаже да је општина нешто ипак успела да уради. Нажалост, све је чешће „обећање – превара“.

Превара, која има за циљ да баци прашину у очи која би Обреновчанима замаглила поглед на бројна нечињења као што је заостала или непостојећа инфраструктура у сеоским месним заједницама, непостојање основних животних услова, небрига о социјално угроженим становницима за које новац скупљају Обреновчани, уништена и обесправљена радничка класа која, практично, више и не постоји. Али, прасина бачена у очи скрива и бројна питања: Како се запошљавају млади људи ако нису у СНС-у и ко су сеоски кметови који, као у доба комунизма, воде рачуна о морално – политичким карактеристикама оних који треба да се запосле? Како инвестиције, на пример у Дом здравља, преко ноћи порасту за око 700 милиона динара, по ком правном основу се страним компанијама исплаћује 60 милиона динара годишње и зашто је дошло до масовних отказа након избора у тим компанијама и поред свих субвенција и давања? Зашто порези на имовину Обреновчана иду странцима, зашто је цена пешачко – бициклистичке стазе у Забрану скоцила са 7 милиона на преко 14 милиона динара, зашто влада тотални медијски примитивизам и мрак и ко су медији који годисње добијају по 28 милиона динара и зашто?

На све то, бивша и садашња општинска власт, у којој су, још од 2004 године, господин Чучковић, односно од 2008, и господин Грчић, покушавају да убеде суграђане да су они нови људи у политици који ће донети промене.

Народна странка Обреновац