Народна странка

Народна странка Обреновац: Брига о младима мора бити на првом месту

Народна странка Обреновац: Брига о младима мора бити на првом месту

Општински одбор Народне странке Обреновац захтева од локалне власти да се више ангажује око младих, а нарочито око студената. Брига о студентима мора да буде на првом месту како држави, тако и локалној самоуправи. Морамо се постарати да максимално олакшамо већ прескупе студије. Морамо створити амбијент у којем студенти не морају да размишљају о проблемима попут финансија, смештаја и сл, већ да буду фокусирани на своје школовање. Млади школовани људи су мотор промена које су неопходне у Обреновцу, али и у читавој Србији.

Народна странка Обреновац предлаже конкретне мере за олакшавање студија нашим младим суграђанима:

1. На територији општине Обреновац неопходно је обезбедити додатна радна места. Такође, сматрамо да би општина требало да новим академцима помогне у проналажењу почетног посла. Морамо задржати младе људе у Обреновцу, а то нећемо учинити све док на одговорним и стручним позицијама буду кадрови владајућег режима са толико често купљеним дипломама.

2. Бесплатан "Бус-плус" за све студенте на територији општине Обреновац. Највећи део студената наше општине свакодневно путује у Београд на предавања јер им је сувише скупо да изнајмљују станове. Зашто не помоћи тој деци и њиховим родитељима и обезбедити им бесплатан превоз до Београда? Ако општина има новца да шаље своје службенике “на опоравак” по разним домаћим и страним одмаралиштима, онда има новца и за студентске карте.

3. Доделити студентима месечни додатак у износу од 5 000 динара који би покрио основне студентске трошкове. Овај вид помоћи би показао стварну бригу за будућност младих Обреновчана и саме наше општине. Средства за овај вид помоћи обезбеђивала би се из посебног Студентског фонда који би се пунио средствима која општина добија од електране, као и донацијама фирми и појединаца који желе да помогну.

4. Обезбеђивање бесплатне праксе за редовне студенте у великим обреновачким пословним системима. Тако студенти добијају преко потребно искуство које ће им олакшати проналажење посла, као и прилику да се упознају са обреновачким фирмама и могућностима које оне нуде. Са друге стране, фирме ће бити само на добитку уз свеже и нове идеје академаца.

 

Александар Васиљевић,

Студент ФПН, Политиколошки смер
Члан ОО Народне странке Обреновац