Народна странка

Народна странка Нови Пазар: Власт без емпатије за сопствени народ

Народна странка Нови Пазар: Власт без емпатије за сопствени народ

У ституацији када је Нови Пазар жестоко погођен неконтролисаним ширењем вируса корона, Влада Републике Србије упутила је премијерку Ану Брнабић и министра здравља Златибора Лончара у мисију у наш град.

Представници Владе нису изашли пред Пазарце са јасним планом помоћи нити предложеним мерама за санацију јако тешке ситуације. Напротив, уприличили су конференцију за медије која изгледа и није била намењена нама већ јавности у другим градовима Србије. Према исказаном мишљењу премијерке, болница у Новом Пазару једна је од најбоље опремљених и, очигледно, ситуација није довољно алармантна да би држава озбиљније помогла Новом Пазару.

Међутим, истина је сасвим другачија. Медицинско особље је десетковано. Наши се лекари и медицинске сестре боре као хероји, али много их је, нажалост, оболело. Ходници су препуни, број заражених експоненцијално расте, док број медицинског особља истом динамиком опада.

И уместо да се суочимо са проблемом као свако одговорно друштво, још једном се показало да ова однарођена власт нема ни мало емпатије нити слуха за сопствени народ. Док наши најмилији не могу да добију ни основну негу, док су ковид пацијенти незбринути, а сви остали пацијенти са својим редовним болестима „једним покретом гумице обрисани“, премијерка и ресорни  министар су негирали да проблем постоји.

Нови Пазар није позорница са које се замагљују очи целе Србије. Не, Нови Пазар је град у Србији, а однарођена, саможива и самољубива власт проблем решава тако што проблем негира. И ма колико да смо тешко погођени болешћу, као град, изгледа, смо ипак много здравији од узурпираних институција власти у Србији.

Неће Нови Пазар два пута купити карте за представу Потемкинових села, то је сигурно. А режисер ће јако брзо одговарати пред судом житеља Новог Пазара.

Народна странка Нови Пазар