Народна странка

Новаковић: Из пасивног прелазимо у фазу активног отпора

Новаковић: Из пасивног прелазимо у фазу активног отпора

Опозициони посланици у Скупштини Војводине бојкотовали су данашњу седницу, а поједини су најавили и бојкоте до краја мандата ове покрајинске власти због недемократског режима, нефер изборног процеса и затворености медија за опозицију.

Председник Градског одбора Народне Странке Нови Сад и посланик “Алтернативе за Војводину” у Скупштини Војводине  Борислав Новаковић рекао је да ће та посланичка група до краја мандата бојкотовати седнице покрајинског парламента. 

"Ми више нећемо ћутати. Пред нама постоји могућност да глумимо скупштински живот или да отворемо кажемо да не желимо да учествујемо у раду скупштине у којој је основна техника вређање, ниподаштавање и опструкција сваке опозиционе критике. До сад смо били у фази пасивног отпора, а сад улазимо у фазу активног отпора”, навео је Новаковић.

“Желимо да развијемо све врсте непосредног разговора са народом. Неке проблеме, који не могу да се нађу на дневном реду Скупштине Војводине, презентоваћемо тамо где се дешавају, а неке овде, у скупштинском холу”, рекао је Новаковић.

Посланици из "Алтернативе за Војводину" раширили су у скупштинском холу транспарент са поруком "1 од 5 милиона – посланици Скупштине Војводине" пружајући подршку опозиционим посланицима у Народној скупштини Републике Србије.